fbpx

SUPER SOCO CT TITAN: Εισβολή στα maxi scooter!

Νέα είσοδος με μεγάλες προοπτικές

Η Super Soco είναι μια γνωστή και καταξιωμένη εταιρία στο χώρο των ηλεκτρικών σκούτερ και μικρών μοτοσυκλετών, η οποία πρόσφατα παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον σχεδιαστικά και τεχνολογικά maxi σκούτερ, το Super Soco CT Titan.

Είναι σαφές ότι το Super Soco CT Titan θυμίζει BMW 400 GT και καταφθάνει σαν ειρωνεία τη στιγμή που η βαυαρική εταιρία πρόκειται να λανσάρει το CE04, το οποίο και ηλεκτροκίνητο είναι και στην κατηγορία των maxi scooter ανήκει.

Η Super Soco με αυτό το σκούτερ φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στην αγορά τα επόμενα χρόνια. Το CT είναι σχεδιασμένο για κίνηση στην πόλη, αλλά και για μεσαίες αποστάσεις μέχρι τα 180 χιλιόμετρα που φτάνει η αυτονομία του.

Κι όλα αυτά με γρήγορη φόρτιση και μέγιστη ταχύτητα 125 km/h, επιδόσεις που το τοποθετούν στην κατηγορία των συμβατικών σκούτερ 250 cc.

Η παρουσίαση του Super Soco CT Titan έγινε στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Μοτοσυκλέτας της Κίνας (CIMA 2021) και το σκούτερ λανσάρει νέες γραμμές σε σύγκριση με αυτές που μας είχε συνηθίσει η εταιρία.

Το ηλεκτρικό σκούτερ έχει φουτουριστική εμφάνιση με γωνίες και το μέγεθός του το κατατάσσει στην κατηγορία των σκούτερ GT, με τουριστικές δυνατότητες εκτός των άλλων.

Όταν βγει στην αγορά θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις: CT1, CT2 και CT3, ανάλογα με τη χωρητικότητα των μπαταριών του καθενός, ενώ το CT3 (που ονομάζεται επίσης Super Soco CT Titan) θα είναι το πιο ισχυρό από όλα.

Σε αυτή την έκδοση, θα έχει μπαταρία 72V 100Ah (7,2 kWh) τελευταίας γενιάς και υψηλής χωρητικότητας, η οποία θα δώσει αυτονομία στο Super Soco CT Titan έως και 180 χιλιόμετρα, με μικτή χρήση πόλης και αυτοκινητόδρομου.

Οι μπαταρίες των Super Soco CT τοποθετούνται στο τούνελ που βρίσκεται στο πάτωμα, ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη.

Ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται στο μέσον του σκούτερ και φτάνει μέχρι την πίσω ανάρτηση αφού εκτελεί και χρέη ψαλιδιού και μετάδοσης της κίνησης.

Όσον αφορά τον παραπάνω κινητήρα, η Super Soco δηλώνει ότι είναι αποκλειστικά δικής της σχεδίασης και κατασκευής και διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα ψύξης, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 18 kW (περίπου 25 ίπποι) και τη μέγιστη ροπή στα 71 Nm, επιδόσεις που στην πράξη θα επιτρέψουν στο σκούτερ να φτάσει τα 125 km/h τελικής.

Το Super Soco CT διαθέτει επίσης δισκόφρενα με 2έμβολες δαγκάνες και ABS και στους δύο τροχούς και δύο αμορτισέρ λαδιού αερίου στην οπίσθια ανάρτηση.

Στο τεχνολογικό κομμάτι τώρα, το Super Soco CT θα έχει έξυπνο ξεκλείδωμα keyless και οθόνη TFT 7 ιντσών, που, εκτός από τις τυπικές ενδείξεις, θα εμφανίζει επίσης χάρτες μέσω WiFI και Bluetooth και θα συνδέεται με smartphone.

Επιπλέον, το Super Soco CT θα είναι εφοδιασμένο με κάμερες μπροστά και πίσω για να ανιχνεύει τους κινδύνους της κυκλοφορίας γύρω μας.

Στην τιμή του Super Soco CT είναι πολύ νωρίς να αναφερθούμε, αφού η κινεζική μάρκα δεν έχει δώσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο ηλεκτρικό της σκούτερ.

Πηγές αναφέρουν ότι η τιμή του θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 6.000 και 7.000 ευρώ, και δεν γνωρίζουμε ακόμη, ούτε κατά προσέγγιση, την ημερομηνία άφιξής του.

Αναμένεται πάντως να βγει στην παραγωγή μέσα στο 2022… κι αν όλα πάνε καλά, η πρώτη αγορά που θα το υποδεχθεί θα είναι η κινεζική, κι από εκεί θα γίνει λογικά σύντομα “το άλμα” προς στην Ευρώπη.

Η Super Soco αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την εταιρία Motoway – Καμπράνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ