fbpx

BEL & BEL: Μονόροδη ηλεκτρική Vespa

Ηλεκτρική κλασική Βέσπα με μια ρόδα

Από αυτό το “προχώ” όχημα που βασίζεται στην αισθητική των Vespa λείπει ένας τροχός και πηγαίνει διαρκώς “στη μία ρόδα”! Πρόκειται για το μονόροδο ηλεκτρικό σκούτερ της Bel & Bel.

Οι παλιές Vespa είναι από τα πιο κλασικά σκούτερ που μπορεί να αποκτήσει κανείς. Είναι πασίγνωστες ανά τον κόσμο και είναι επίσης γνωστό ότι αμέτρητοι κατασκευαστές έχουν κοπιάρει τις γραμμές τους.

Πάνω σε αυτές τις γραμμές έχουν “πατήσει” και οι τύποι της ισπανικής Bel & Bel, οι οποίοι δεν έχουν απλά αντιγράψει τις βασικές γραμμές των Vespa του ’50 και του ’60, αλλά έχουν μετασκευάσει μια αυθεντική Vespa (κόβοντας και ράβοντας) για να φτιάξουν αυτό το πρωτότυπο μονόροδο σκούτερ, που αποκαλούν Ζ-Οne Monowheel. 

Πρόκειται για ένα μοντέρνο τεχνολογικά αλλά Οld School εμφάνισης σκούτερ που διατηρεί τη γοητεία της Vespa, έστω και σε αυτή τη μορφή: με το μεταλλικό της σώμα να κρύβει έναν ηλεκτροκινητήρα.

Στην ιστοσελίδα της ισπανικής Bel & Bel μπορείτε να βρείτε όλες τις πολύ αξιόλογες δημιουργίες των ανθρώπων της, οι οποίοι δεν ασχολούνται αποκλειστικά με σκούτερ, αλλά ανακυκλώνουν και επαναχρησιμοποιούν αυτοκίνητα και διάφορα τμήματα και εξαρτήματα σκούτερ για να δημιουργήσουν ιδιαίτερα, κομψά και ρετρό έπιπλα.

Θα θυμάστε βεβαίως την καρέκλα γραφείου-σκούτερ που είχαμε δείξει στο παρελθόν (πατήστε εδώ).

Στο πνεύμα της ανακύκλωσης λοιπόν οι Bel & Bel παίρνουν – λίγο πριν τις μάντρες ανακύκλωσης και την ολική καταστροφή – διάφορα κλασικά σκούτερ και δημιουργούν εμπνευσμένα σύνολα, όπως η Vespa που βλέπουμε, μείον έναν τροχό και έναν κινητήρα.


Η ποδιά χαρακτηριστικού σχήματος έχει επιμηκυνθεί, η γραβάτα έχει παραμείνει, όπως και το τιμόνι κι ο προβολέας, το μονόσελο είναι στη θέση του και κάτω από τα καπάκια υπάρχει ηλεκτρικός κινητήρας που τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου 60V και έχει μέγιστη ταχύτητα 30 μόλις χιλιομέτρων την ώρα.

Το μονόκυκλο αυτό προτείνεται αποκλειστικά για αστικές μετακινήσεις και παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η τιμή του, εμείς θα δηλώσουμε τον θαυμασμό μας για τη συνολική σύλληψη…

Όσο δε για τη διαφωνία μας στο ότι χρησιμοποιούνται τμήματα κλασικών σκούτερ, αρκεί να δείτε στην ιστοσελίδα της Bel & Bel σε ποια (άθλια) κατάσταση βρίσκονταν προηγουμένως τα σκούτερ που μετασκευάζουν.

Περισσότερες πληροφορίες: www.belybel.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ