fbpx

SUPER SOCO: Τα σκούτερ της στους αγώνες MotoE

Tα Super Soco πάνε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας!

Παρουσία στον κορυφαίο ηλεκτροκίνητο θεσμό αγώνων θα έχει η Vmoto Super Soco, αφού κατόπιν συμφωνίας με την διοργανώτρια Dorna Sport, θα στηρίζει την κατηγορία MotoE, η οποία γίνεται μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, προσφέροντας ηλεκτροκίνητα σκούτερ για τις ανάγκες μετακίνησης των ανθρώπων της FIM στις πίστες και στα paddock.

Το να χρησιμοποιούνται βενζινοκίνητα σκούτερ περιμετρικά των πιστών όπου διεξάγονται «πράσινοι» αγώνες,
προφανώς περνά ένα μήνυμα.

Από τη συμφωνία επωφελούνται και oι δύο πλευρές, με τις Dorna Sport και FIM να εξασφαλίζουν περιβαλλοντολογική πολιτική ορθότητα, ενώ η Super Soco, θα έχει βεβαίως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προβολή των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της.

Ποια είναι όμως η Vmoto Soco; H εταιρία έχει έδρα την Αυστραλία, με παραρτήματα στην Σαγκάη και στην Nanjing της Kίνας όπου κατασκευάζονται τα μοντέλα της.

H γκάμα της Vmoto αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα οποία διατίθενται στις αγορές της Ευρώπης (Super Soco), της Αμερικής (Vmoto Soco) και της Ασίας (Vmoto).

Super Soco CPx

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του και αγώνες με ηλεκτροκίνητες, ειδικά κατασκευασμένες για τον σκοπό μοτοσυκλέτες, στα πλαίσια ενός θεσμού που ονομάζεται MotoE.

Η κατηγορία, το κύπελο καλύτερα MotoE, πραγματοποιείται στα διαλείμματα των μεγάλων αγώνων του προγράμματος του Παγκοσμίου Ταχύτητας και προσφέρει ένα αρκετά ανταγωνιστικό και “ήσυχο” θέαμα, αφού δεν υπάρχει ο γνωστός θόρυβος από τους συμβατικούς κινητήρες, παρά το σφύριγμα των ηλεκτροκινητήρων.

Η εταιρία που αποτελεί τον κύριο υποστηρικτή του κυπέλου είναι η Enel, ενώ οι μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν είναι όλες ίδιες – υπό τύπον ενιαίου πρωταθλήματος – όλες της ιταλικής εταιρίας Energica.

H VMoto Super Soco θα συμβάλλει στους αγώνες, έστω και υποστηρικτικά, προσφέροντας το μοντέλο Super Soco CU Mini, που θα είναι βαμμένο στα χρώματα του πρωταθλήματος. Το CU Mini είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ με τελική ταχύτητα 45Km/h και αυτονομία 70 χιλιομέτρων.

Super Soco VS 1

Το να συνεργαζόμαστε με το FIM Enel MotoE World Cup είναι μια επιβεβαίωση της εξαιρετικής δουλειάς μας και της ανάπτυξής μας. Τα σκούτερ της Vmoto Soco με τα χρώματα της Dorna είναι ο ιδανικός συνδυασμός για τα ‘πράσινα’ paddock της κατηγορίας MotoE”, δήλωσε ο υπεύθυνος της εταιρίας Vmoto, Graziano Milione.

Στη χώρα μας, η Vmoto και τα Super Soco αντιπροσωπεύονται από την Motoway-Καμπράνης. Η διαθέσιμη προς πώληση γκάμα, αποτελείται από τρία σκούτερ και δυο μοτοσυκλέτες, δημιουργώντας ένα σύνολο οκτώ εκδόσεων.

Super Soco TC 2


Τα σκούτερ χωρίζονται στα μοντέλα
CUX, CPx και VS1, με κινητήρες ισχύος από 2000 έως 4800W, καλύπτοντας ανάγκες απλής αστικής μετακίνησης (CUX), μεγαλύτερης δυναμικής (CPX) και μεταφορών/ διανομής (VS1).

Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 2.690 και φθάνουν μέχρι τα 5.200 ευρώ, ωστόσο με τις επιδοτήσεις για την αγορά ηλεκτροκίνητου και την απόσυρση οι τιμές αυτές μειώνονται από 800 μέχρι και 1200 ευρώ.
Οι εκδόσεις των δυο μοντέλων μοτοσυκλετών, TS και TC, προφέρουν κινητήρες από 1.800 μέχρι 5.100W και μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας και αυτονομίας.

Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 3.250 ευρώ και φθάνουν τα 4.990 ευρώ, με τα κίνητρα αγοράς να είναι παρόμοια με αυτά των σκούτερ.

Περισσότερες πληροφορίες: Motoway-Καμπράνης, Γιαννιτσών 59, Θεσσαλονίκη, 2310-515557, vmotosoco.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ