fbpx

KEEWAY VIESTE 125, 2020: Η έκπληξη!

 Το νέο “παιδί” της Keeway

Ένα πολύ ενδιαφέρον σχεδιαστικά σκούτερ παρουσιάστηκε την προηγούμενη βδομάδα στην Ισπανία. Είναι το ολοκαίνουργιο Keeway Vieste 125, κατασκευάζεται στην Κίνα και προορίζεται να καλύψει την κατηγορία των σκούτερ πόλης με μεσαίας διαμέτρου τροχούς. Φωτογραφίες: Antonio Cuadra

Αυτό που κάνει γοητευτικό το νέο σκούτερ της Keeway είναι η εμφάνισή του, η οποία μπορεί να μοιάζει ότι δανείζεται στοιχεία από υπάρχοντα μοντέλα, αλλά τελικά τίποτε δεν είναι ίδιο και το “δέσιμο”, η συνοχή τους είναι τέτοια που δημιουργεί ένα καλαίσθητο σύνολο.

Η Keeway σύμφωνα με τις πληροφορίες μας απευθύνθηκε στην κινεζική κατασκευάστρια εταιρία Longjia, η οποία φημίζεται για την προσεγμένη εμφάνιση των μοτοσυκλετών και των σκούτερ της, έχοντας επιλέξει ευρωπαϊκούς οίκους για το design των προϊόντων της.

Το Keeway Vieste 125 του 2020 ακολουθεί γραμμές premium σκούτερ της αγοράς, όπως το Yamaha NMax ή το Honda PCX.

Επιλέγει να φορέσει τροχούς 13 ιντσών κι έναν αερόψυκτο κινητήρα που τροφοδοτείται από ψεκασμό και έχει την ιδιαιτερότητα να διαθέτει και μανιβέλα για την εκκίνησή του για καταστάσεις που η μπαταρία δεν έχει τη φόρτιση ώστε να σπρώξει τον στρόφαλο.

Η κεφαλή του κυλίνδρου είναι τετραβάλβιδη και η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 10,5 ίππους στις 7.000 σ.α.λ.

Το Keeway Vieste είναι εξοπλισμένο με φωτισμό full LED, συμπεριλαμβανομένων των όμορφων δύο προβολέων που θυμίζουν… Ducati Panigale. Επίσης, διαθέτει σύστημα keyless (χωρίς κλειδί) πολλών λειτουργιών.

Τα φρένα, σύμφωνα με την εταιρία, διαθέτουν ABS, αν και στις φωτογραφίες μπορείτε θα δείτε ότι χρησιμοποιεί μια δαγκάνα για το μπροστινό φρένο με δύο σωληνάκια, χαρακτηριστικό των μοντέλων με συνδυασμένη πέδηση CBS.

Το μπροστινό δισκόφρενο – όπως και το πίσω – είναι τύπου μαργαρίτα διαμέτρου 240 mm. Το οπίσθιο φτάνει τα 215 mm. Τα ελαστικά είναι 110/70-13 και 130/70-13 μπροστά-πίσω.

Το βάρος της κατασκευής φτάνει τα 134 κιλά και το ρεζερβουάρ χωράει 9,5 λίτρα.

Ο πίνακας οργάνων έχει δυο αναλογικά “ρολόγια”, ένα δεξιά ένα αριστερά, ενώ στο μέσον υπάρχει οθόνη LCD με πολλές πληροφορίες.

Ο χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να αποθηκεύσει ένα κράνος και μικροπράγματα.

Η τιμή του Keeway Vieste 125 στην Ισπανία ορίστηκε στα 2.399 ευρώ, ενώ για την Ελλάδα θα σας ενημερώσουμε όταν έχουμε πληροφορίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ