fbpx

KEEWAY E-Zi, 2020: Με ύφος “διαστημικό”

 Το “εύκολο” σκούτερ

Ένα καινοτομικής εμφάνισης ηλεκτρικό σκούτερ παρουσίασε η κινεζική Keeway, θυγατρική της μεγάλης εταιρίας QJ, στην οποία ανήκει και η ιταλική Benelli. Κι όταν η QJ κάνει κίνηση, τα κίνητρά της είναι σοβαρά όπως και το προϊόν της.

Η QJ δεν θα άφηνε στην τύχη του ένα θέμα όπως η μετακίνηση των ανθρώπων των πόλεων στο μέλλον, ή η ηλεκτροκίνηση.

Κάποια στιγμή θα έμπαινε στο χώρο, κάτι που ενσαρκώνεται τώρα στη μορφή του συμπαθητικού Keeway E-Zi (easy-εύκολο), τη νέα λύση στην περιβαλλοντολογικά ευαισθητοποιημένη μετακίνηση.

Από το νέο χρόνο υπόσχεται η Keeway να παρουσιάσει στα καταστήματα πώλησης στην Ευρώπη το ηλεκτρικό της σκούτερ Keeway E-Zi.

H Keeway το ονομάζει “έξυπνο σκούτερ”, συνώνυμο με την τεχνολογία που μπορεί να προσφέρει αυτονομία στην κίνηση και ανακοινώνεται σαν μοντέλο 2020.

Το Keeway E-Zi χρησιμοποιεί έναν κινητήρα της Bosch τελευταίας γενιάς, έναν ηλεκτροκινητήρα 2000W (2,7 ίππων) με μπαταρία ιόντων λιθίου της Panasonic(60V – 50 Ah) και διαθέτει 3 χαρτογραφήσεις λειτουργίας, με την “ταχύτερη” να κάνει το σκούτερ να πετυχαίνει τελική 45 km/h .

Μέσα στον εξοπλισμό του υπάρχει GPS, αντικλεπτικό σύστημα και συνδεσιμότητα με smartphone.

Μιας και το Keeway E-Zi εμπίπτει στην κατηγορία των “μοτοποδήλατων”, περιορίζεται στην τελική που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η Keeway ανακοινώνει ότι το E-Zi μπορεί να πετύχει έως και 100 χιλιόμετρα αυτονομίας, τη στιγμή που το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 68 κιλά.

Oι τροχοί του είναι 12 ιντσών, φοράει δισκόφρενα διαμέτρου 180 mm μπροστά και πίσω και όλα τα φωτιστικά του σώματα είναι LED.

Πιστεύουμε ότι θα δούμε το Keeway E-Zi να λανσάρεται επίσημα στην αγορά μέσα στους επόμενους μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ