fbpx

LML Star Light 4Τ 125, 2016: Οι μικρές αυτόματες

Eπιτέλους στην παραγωγή

Άργησαν λιγάκι αλλά τα κατάφεραν οι Ινδοί να κάνουν το τρίτο σημαντικό βήμα στην ιστορία της εταιρίας τους, της LML. Το πρώτο ήταν ότι διέθεσαν πριν από χρόνια τις Βέσπες τους στην Ευρώπη και την Ιταλία. Το δεύτερο ότι έφτιαξαν τετράχρονη κλασική 200άρα και το τρίτο έρχεται τώρα με την παρουσίαση των αυτόματων 125 με το μικρό πλαίσιο, πάντα με κλασικές γραμμές. Kείμενο, φωτογραφίες: του απεσταλμένου μας στο Μιλάνο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αν δεν το γνωρίζουν κάποιοι, να το επαναλάβουμε: η ινδική LML ήταν θυγατρική της Piaggio στο παρελθόν και η διακοπή της συνεργασίας με το ιταλικό εργοστάσιο επέτρεψε στην LML να συνεχίσει την παραγωγή των κλασικών, μεταλλικών πρεσαριστών Βεσπών. Μέχρι σήμερα είχε χρησιμοποιηθεί μόνο το πλαίσιο της Vespa PX, το “μεγάλο πλαίσιο” όπως λέγεται. Το σαλόνι του Μιλάνου έφερε ένα ακόμα μοντέλο: την LML Star Light 125

Η LML Star Light 125 που παρουσιάστηκε στο Μιλάνο είναι μοντέλο 2016 και προχωράει την LML ένα βήμα παραπέρα, χρησιμοποιώντας το μικρό σε διαστάσεις πλαίσιο από την Vespa PK. Έχει τοποθετηθεί ένας αυτόματος κινητήρας που είναι τετράχρονος και το πόνημα πήρε κάμποσο καιρό για να ολοκληρωθεί, αφού φανταστείτε ότι η “μικρή LML” είχε παρουσιαστεί ήδη από το 2011 στα σαλόνια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο μονοκύλινδρος, τετράχρονος κινητήρας που τροφοδοτείται από καρμπυρατέρ βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του σκούτερ, ενώ η παραδοσιακή ρεζέρβα βρίσκεται δεξιά. Η ιπποδύναμη φτάνει τους 6,8 ίππους στις 8.000 σ.α.λ, με τη ροπή στα 0,87 χιλιογραμμόμετρα στις 6.500 σ.α.λ. Το μπροστινό φρένο είναι δίσκος 200 χιλιοστών και το οπίσθιο φρένο είναι ταμπούρο διαμέτρου 150 χιλιοστών. Οι τροχοί είναι διαμέτρου 10 ιντσών και τα λάστιχα μπροστά και πίσω στα 3.50.

Η τελική που δίνεται από το εργοστάσιο για την LML Star Light 125 είναι τα 90 χ.α.ω. Το μεταξόνιο είναι κοντό στα 1.230 χιλιοστά, η σέλα είναι αρκετά ψηλά στα 820 χιλιοστά και το βάρος φτάνει τα 103 κιλά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το ρεζερβουάρ χωράει 5,5 λίτρα. Καθόλου άσχημα για ένα γοητευτικό κλασικό σκούτερ που λόγω του χαμηλού του βάρους, της αυτόματης φυγοκεντρικής μετάδοσης θα είναι πιο προσιτό σε νεανικό κοινό, αλλά και σε κοπέλες που θέλουν ένα καθ’ όλα κλασικό σκούτερ. Κι εδώ που τα λέμε ένα τέτοιο σκούτερ θα κυκλοφορεί με μπόλικο στυλ μέσα στην πόλη.

Η τιμή της LML Star Light 125 στην Ιταλία θα είναι κοντά στα 2.300 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ