fbpx

SYM MAXSYM 500 Project, 2016: Μια ντίβα στο Μιλάνο

Ασκήσεις για το μέλλον

Mε περηφάνια μιλάει η εταιρία για το καινοτομικής εμφάνισης SYM Maxsym 500, που σχεδιάστηκε ειδικά για το σαλόνι της EICMA 2015. Ένα πρωτότυπο σκούτερ με προσεγμένη και “προχωρημένη” σχεδίαση που προσφέρει μια γεύση από αυτά που πρόκειτα να δούμε στο μέλλον. Κείμενο, φωτογραφίες: Του απεσταλμένου μας στο Μιλάνο

SYM Maxsym 500 concept 2015-

Στο Μιλάνο το περιστρεφόμενο σταντ που φιλοξενούσε το εντυπωσιακό scooter και βρισκόταν σε περίοπτη θέση στη μέση του περιπτέρου της SYM, συγκέντρωνε το ενδιαφέρον του κοινού.

Εμφάνιση αιχμής ή εμφάνιση με αιχμές; Έντονες τομές και γραμμές λανσάριζε το SYM Maxsym 500 με την SYM να αναφέρει ότι “μετά την οικογένεια των μοτοσυκλετών Wolf είχε έρθει η σειρά των σκούτερ να εμπνευσθούν από τον “Λύκο”, σαν αρχέγονο σύμβολο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο μπροστινό τμήμα του concept scooter μπορεί να διακρίνει την αναφορά της παραπάνω αισθητικής, αφού το “μούτρο” έχει εμπνευσθεί από την εικόνα του θυμωμένου λύκου πριν την επίθεση. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των οργάνων και του οπίσθιου φωτιστικού σώματος, Ναι, το συγκεκριμένο design μπορεί να μεταφραστεί κι έτσι, ειδικά αν παρακολουθήσετε και το video που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου.

Εμείς πάντως πάνω στο Maxsym 500 είδαμε εκμοντερισμένες, άριστα εξελιγμένες γραμμές ενός “ΤΜΑΧ του μέλλοντος”. Πολλά, διαφορετικά βαμμένα πλαστικά κομμάτια διαδέχονται το ένα το άλλο, το 500 είναι οver-designed, περίτεχνης εμφάνισης -μην ξεχνάμε ότι είναι πρωτότυπο, άρα έχει μεγάλο βαθμό ελευθερίας – αλλά τον σκοπό του τον πετυχαίνει. To πιρούνι είναι ανάποδο και μπροστά συναντάμε δύο κυμματιστούς δίσκους, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει κάμερα που δίνει εικόνα στον αναβάτη για την επερχόμενη κίνηση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Είναι σαν να μας λένε οι άνθρωποι της SYM με το Maxsym 500 ότι μπορούν να φτάσουν και σε τέτοια επίπεδα εμφάνισης. Ο στόχος έχει επιτευχθεί.

Το Maxsym 500 ήταν από τα πιο εντυπωσιακά σκούτερ της έκθεσης, με το οποίο η SYM προλειαίνει το έδαφος, προετοιμάζοντας το κοινό και την αγορά για την εικόνα των πραγμάτων που θα έρθουν στο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ