fbpx

PIAGGIO MEDLEY 125 ABS, 150 ABS 2016: Mε κινητήρα Start&Stop!

Νέος κινητήρας, νέος χαρακτήρας

Θυμίζει Liberty, θυμίζει και Beverly. Δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο, είναι μια ανάμιξη των δύο όσον αφορά στις διαστάσεις, στη χρησιμότητα, στο ύφος της σχεδίασης. Είναι η χρυσή τομή ανάμεσα σε δυο κατηγορίες σκούτερ πόλεων, που συνδυάζει την ευχρηστία ενός μικρού και τις επιδόσεις και ευρυχωρία ενός maxi scooter. KEIMENO, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΤΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο κινητήρας των νέων Medley με κυβισμούς 125 και 150 cc είναι ο καινούργιος iGET, τελευταίας τεχνολογίας Piaggio που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στα νέα Liberty. Προσέξτε λέμε “τεχνολογίας  iGET, αφού οι δυο κινητήρες είναι τελείως διαφορετικοί. Ο κινητήρας του Liberty είναι αερόψυκτος και 3βάλβιδος, ενώ του Medley υγρόψυκτος και 4βάλβιδος κι εκτός των καινοτόμων του διαθέτει και σύστημα start & stop, για πρώτη φορά σε σκούτερ ή γενικότερα κινητήρα της Piaggio. Η απόδοση του 125 φτάνει τους 12 ίππους (8.250 rpm) και του 150 στους 14,7 ίππους (στις 7.750 rpm)

Νέα διάταξη έχει και το ψυγείο του κινητήρα iGET της Piaggio, όντας στη δεξιά πλευρά του

Νέα διάταξη έχει και το ψυγείο του κινητήρα iGET της Piaggio, όντας στη δεξιά πλευρά του, ακολουθώντας τη διάταξη της Honda και της Yamaha

Kοινά είναι όλα τα υπόλοιπα στα δυο σκούτερ, δηλαδή, το πλαίσιο, οι αναρτήσεις, φρένα, κ.λπ. Οι τροχοί των Medley είναι διαμέτρου 16 και 14 ιντσών, μπροστά και πίσω αντίστοιχα, στοχεύοντας έτσι στην σταθερότητα του μπροστινού τροχού και την δυνατότητα χωροταξίας πίσω που να επιτρέπει μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο (36,2 lt).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Έτσι – καλά το μαντέψατε – τα Medley μπορούν να αποθηκεύσουν δύο κράνη, ένα φουλφέις και ένα ανοικτό σύμφωνα με το εργοστάσιο. Παράλληλα υπάρχει και ντουλαπάκι στην ποδιά, ενώ το γεγονός του επίπεδου δαπέδου δίνει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες μεταφοράς τσαντών, κ.α. ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη. Τα ελαστικά είναι 100/80 μπροστά και 110/80 πίσω.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η μπροστινή ανάρτηση είναι τηλεσκοπικό πιρούνι χωρίς νύχι, με καλάμια διαμέτρου 33 χιλιοστών και η πίσω ανάρτηση γίνεται από δύο αμορτισέρ που διαθέτουν προφόρτιση ελατηρίου σε 5 θέσεις. Στα φρένα συναντάμε έναν δίσκο διαμέτρου 260 mm και 2έμβολη δαγκάνα και πίσω δίσκο και πάλι 240 mm, επίσης με δαγκάνα δύο εμβόλων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Και τα δύο Medley θα είναι εφοδιασμένα με δικάναλο ABS, στον στάνταρ εξοπλισμό τους. Το βάρος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα από την Piaggio, ενώ το ρεζερβουάρ είναι χωρητικότητας 7 λίτρων.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ