fbpx

Lampágo: Χαριτωμένο κλασικό τρίκυκλο

Μονόφθαλμο, ρετρό και ακριβό

Είτε χαριτωμένο είτε κομψό ή απλώς … παλαβό,  το Lambago είναι ένα μελλοντικό ηλεκτρικό τρίτροχο που φλερτάρει με τις κλασικές γραμμές των σκούτερ και των mini-cars της δεκαετίας του 1960. Θα μπορούσε να σταθεί στο δρόμο ένα τέτοιο όχημα;

Βεβαίως και θα μπορούσε αυτό το υβρίδιο σκουτερο-αυτοκίνητο, αφού και μικρό και πρακτικό είναι και εύκολο στη χρήση… υποθέτουμε.

Το Lámpago (προσοχή όχι “Λουμπάγκο”!) είναι ένα τρίτροχο που έχει σχεδιαστεί στην Ισπανία και πρόκειται να κατασκευαστεί στην Τουρκία, λόγω χαμηλών εργατικών… και όχι μόνο.

Με ταχύτητα που θα περιορίζεται στα 45 km/h, θα μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (“50αριού”), άρα οι επιβαίνοντες πρέπει να φορούν κράνος.

Ο ένας επιβαίνων οδηγεί με σωληνωτό τιμόνι μοτοσυκλέτας και βρίσκεται μπροστά, μπαίνοντας από την πορτούλα που είναι στην αριστερή πλευρά. Από κει μπαίνει και ο συνεπιβάτης που κάθεται πίσω από τον οδηγό, αφού διπλώσει πρώτα το κάθισμά του, για να περάσει στη θέση του.

Lampágo στα Ισπανικά σημαίνει «κεραυνός», αλλά με τέτοια τελική -όπως ανακοινώνει ο κατασκευαστής- η ονομασία δεν ταιριάζει με αυτό το αργό τρίτροχο, που θα μπορούσε να αποτελέσει μια κεφάτη λύση αστικής μετακίνησης.

Μέσω μιας μπαταρίας λιθίου 60 V/30 Ah, το Lampágo θα έχει αυτονομία από 40 έως 70 χιλιόμετρα και θα μπορεί να επαναφορτιστεί μέσα σε 3 ώρες.

Οι πληροφορίες του κατασκευαστή δεν αποκαλύπτουν αν αφαιρούνται οι μπαταρίες, όπως επίσης τι κινητήρας χρησιμοποιείται – πάντως έχει ισχύ 1000 Watt (1 kW, περίπου 1,4 hp). Το βάρος του Lámpago υπολογίζεται κοντά στα 200 κιλά.

Οι τρεις τροχοί του είναι 10 μόλις ιντσών και φρενάρουν με ένα δισκόφρενο μπροστά και δυο ταμπούρα πίσω.

Στις λεπτομέρειες παρατηρούμε κομψές πολύμπρατσες ζάντες, μια “άλφα” πολυτέλεια γενικώς στα καλύμματα καθισμάτων (αυτοκινήτου) με προσκεφάλι, μια μπαγκαζιέρα και μια ρεζέρβα στο πίσω μέρος του “μονόφθαλμου” σκουτερο-αυτοκίνητου, το οποίο έτσι όπως το βλέπουμε θα μπορούσε να φοράει εξτρά και μια μαλακή υποτυπώδη οροφή υποθέτουμε… για τις κρύες ευρωπαϊκές μέρες και νύχτες.

Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά μην φαντάζεστε πως θα είναι χαμηλή (αν κρίνουμε κι από τις φωτογραφίες προώθησής του). Το αντίθετο μάλλον, αφού το πρώτο ειδικά αφιερωμένο κατάστημα για το Lampágo θα βρίσκεται στο Ντουμπάι…

Περισσότερες πληροφορίες: lampago.co

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X