fbpx

DUCATI: Ηλεκτρικό σκούτερ μεν, “δανεικό” δε

 Σε συνεργασία με την Vmoto

Με μια αιφνιδιαστική, θα λέγαμε, κίνηση, μέσω μιας νέας συνεργασίας, θα δούμε σύντομα το πρώτο ηλεκτρικό σκούτερ με τα σήματα της Ducati.

  Η Ducati είναι γνωστή για τις σπορ μοτοσυκλέτες και την αγωνιστική κληρονομιά της, αλλά πρόσφατα διάφορες φήμες μιλούσαν για ένα ηλεκτρικό δίτροχο, μοτοσυκλέτα ή σκούτερ.

Μια πρόσφατη ανακοίνωση του κατασκευαστή ηλεκτρικών σκούτερ και μοτοσυκλετών της Vmoto από την Κίνα αποκάλυψε ότι η Ducati – που ανήκει στην Volkswagen – υπέγραψε συμφωνία για την παρουσίαση ηλεκτρικού σκούτερ που θα φοράει τα σήματα της δεύτερης.

   Θα πρόκειται για τα γνωστά και αρκετά πετυχημένα στην αγορά, Vmoto CUx θα οποία θα κυκλοφορήσουν σαν “official products under the license of Ducati”, θα φορούν δηλαδή το λογότυπο της εταιρίας της Μπολόνια με την άδειά της.


Τα ηλεκτρικά σκούτερ της Ducati δεν θα είναι
κοινά” CUx, μιας και η Vmoto λέει ότι θα τα αναβαθμίσει, δημιουργώντας μια ειδική έκδοση πολυτελείας, που θα προσφέρεται στους πελάτες σε συμφέρουσα τιμή.

   Τα ηλεκτρικά σκούτερ με το σήμα Ducati θα πωλούνται από το υπάρχον δίκτυο της Vmoto, με τη Ducati να χειρίζεται μέρος του μάρκετινγκ.


Άλλα περιμέναμε, άλλα μας ήρθαν στο θέμα της ηλεκτροκίνησης και του “σκούτερ από τη Ducati” (διαβάστε εδώ) μιας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati έχει παραδεχθεί πρόσφατα ότι εργάζονται πάνω σε μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι η εταιρία έχει κάμποση εμπειρία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, έχοντας ήδη δημιουργήσει γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Το ηλεκτρικό σκούτερ CUx θα διατίθεται στην αγορά με το σήμα Super SOCO, με τη Vmoto να είναι η μητρική εταιρεία.

Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα χωρίς ψήκτρες της Bosch των 2,8 kW (3,75 hp) πάνω στον πίσω τροχό και έχει μέγιστη ταχύτητα 45 km/h, όπως ορίζει η νομοθεσία για να ταξινομηθεί σαν μοτοποδήλατο. Η αυτονομία του είναι 75 km.

Το σκούτερ θα διαθέτει επίσης μια κάμερα στο μπροστινό του μέρος για να χρησιμοποιηθεί ως “εργαλείο” προβολής (του ιδιοκτήτη) στα social media.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ