fbpx

HUSQVARNA e-Scooter: Διέρρευσαν πληροφορίες

 Χάσκι” και ηλεκτρικά σκούτερ

Η θρυλική – και κυρίως “χωματερή” – εταιρία Husqvarna θα βγάλει στην παραγωγή ένα ηλεκτρικό σκούτερ. Έτσι λένε τουλάχιστον “ενημερωμένες πηγές” που είναι μέσα στα πράγματα.

Η πρώην Σουηδική εταιρία που, μετά από περιπέτειες με Ιταλούς και Γερμανούς ιδιοκτήτες, ανήκει τα τελευταία χρόνια (από το 2013) στην αυστριακή ΚΤΜ, απολαμβάνει μια περίοδο εμπορικής επιτυχίας στο χώρο των μοτοσυκλετών μοτοκρός, εντούρο, και ψευδοεντούρο.

Τώρα, τα αφεντικά στην Αυστρία σκέφτονται σοβαρά να παρουσιάσουν ένα ηλεκτρικό σκούτερ με το έμβλημα της Husqvarna, αν και πριν λίγο καιρό ακουγόταν ότι είχαν σκοπό να κάνουν το ίδιο για την ΚΤΜ (διαβάστε εδώ).

Husqvarna WRS 50, 2000

Η φήμη έχει μια λογική, αφού το brand name προσπαθεί να δημιουργήσει νέες κατευθύνσεις και να επεκταθεί στις μοτοσυκλέτες δρόμου και (γιατί όχι;) στα σκούτερ.

Το είδαμε πρόσφατα με τα Husqvarna Vitpilen και Svartpilen 401… οπότε όλα είναι πιθανά, ιδίως όταν τα ζητήματα της ηλεκτρικής ενέργειας και της αστικής μετακίνησης είναι τεράστια και εμφανίζουν μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον.

Husqvarna e-Go Concept, 2011

Αν συμβεί κάτι τέτοιο – πράγμα πολύ πιθανό – δεν θα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ηλεκτρικό δίτροχο ή σκούτερ με το χαρακτηριστικό σήμα της Husqvarna (για το οποίο άλλοι λένε ότι είναι κορώνα, κι άλλοι στόχαστρο όπλου). Σκούτερ στα χρώματα της εταιρίας είχε παρουσιαστεί το 2000: ήταν το Husqvarna WRS 50, το οποίο στην πραγματικότητα ήταν ένα Derbi Hunter 50 με άλλα χρώματα και αυτοκόλλητα.

Επίσης ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο Husqvarna είχε παρουσιαστεί – επί ιδιοκτησίας BMW – το 2011 και ονομαζόταν E-Go.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ