fbpx

HARLEY-DAVIDSON: Ηλεκτρικό σκούτερ στο μέλλον;

 Ένα σκούτερ της Harley που δεν θέλει βενζίνη

Μια μικρή επίθεση φαίνεται να εξαπολύει η αμερικάνικη Harley-Davidson τον τελευταίο καιρό γύρω από το θέμα των ηλεκτροκινούμενων δίτροχων, αποκαλύπτοντας πως μέσα στα μελλοντικά της σχέδια είναι και τα σκούτερ, εκτός από τις μοτοσυκλέτες.

Ηλεκτρικό προβλέπεται μέλλον της Harley, αφού μέσα στα στρατηγικό πλάνο της μάρκας από το Milwaukee των ΗΠΑ, που ονομάζεται “More Roads”, διερευνάται η κίνηση με ηλεκτρισμό.

Μετά την πρόσφατη παρουσίαση της πλήρως ηλεκτρικής Harley-Davidson LiveWire, που είναι και η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα μαζικής παραγωγής από μεγάλο κατασκευαστή, απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα θα υπάρξει και συνέχεια στη μορφή νέων μοντέλων.


Η γενική ιδέα για τη Harley είναι να δημιουργηθεί μια εντελώς νέα σειρά ηλεκτρικών μοντέλων διαφορετικών κατηγοριών που θα προτείνουν διαφορετικές λύσεις μετακίνησης ή απλά διασκέδασης.

Έτσι μαζί με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο (το Fuel X) για χρήση εκτός δρόμου η Harley-Davidson παρουσίασε κι το σίγουρα διαφορετικής σχεδίασης, σκούτερ που βλέπετε στις φωτογραφίες!

Το όνομά του είναι Fuel U και έχει μοναδικά στοιχεία που το κάνουν ενδιαφέρον και στο μάτι και στη χρήση… υποψιαζόμαστε.

Το Harley-Davidson Fuel U έχει μεγάλης διαμέτρου μπροστινό τροχό και μικρότερης πίσω, λάστιχα δρόμου και ζάντες με ακτίνες. Το πιρούνι είναι ανάποδο και μπροστά υπάρχει ένας δίσκος που θυμίζει δισκόφρενο ποδηλάτου.

Το ενδιαφέρον είναι στο τιμόνι που είναι ψηλό τύπου chopper και το πλαίσιο που είναι διπλό, κλειστό με μονή ραχοκοκκαλιά και μονή σέλα.

Τα μαρσπιέ είναι δυο skateboard, ενώ ο προβολέας είναι “περιφερειακός”, πλήρως LED. Οι μπαταρίες είναι αφαιρούμενες και ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται πάνω στο πλαίσιο, με την τελική μετάδοση να γίνεται με ελαστικό ιμάντα.

Αν καταφέρει να βγει στην παραγωγή το – πολύ συμπαθητικό είναι αλήθεια – Harley-Davidson Fuel U θα είναι η δεύτερη φορά που η μεγάλη αμερικάνικη εταιρία δοκιμάζει να μπει στον κόσμο των σκούτερ, με την πρώτη να έχει ξεκινήσει την δεκαετία του ’60, με όχι πολύ καλά αποτελέσματα.

Άν σας ενδιαφέρει να διαβάσετε την ενδιαφέρουσα ιστορία του Harley-Davidson Topper δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ