fbpx

DUCATI: Ηλεκτρικό σκούτερ!

Ποτέ μη λες ποτέ

Το ένα μετά το άλλο. Δεν πρόλαβε να κατακάτσει ο θόρυβος από τα νέα, ότι οι Γερμανοί ιδιοκτητες VW-Audi δεν ψάχνουν πλέον για αγοραστή της Ducati και αμέσως μετά έρχεται η ανακοίνωση ότι η ιταλική φίρμα θα παρουσιάσει στο μέλλον ηλεκτρικό σκούτερ!

Ηλεκτρικό σκούτερ η Ducati; Οι γερμανοί ιδιοκτήτες μας ξάφνιασαν, επισημοποιώντας την ύπαρξη ενός πειραματικού scooter που βρίσκεται υπό εξέλιξη. Και το κερασάκι στην ιταλική τούρτα είναι ότι το σκούτερ του Borgo Panigale θα είναι ηλεκτρικό!

Επί μήνες έτρεχαν οι φήμες για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο νέος ιδιοκτήτης της θρυλικής, ιστορικής ιταλικής φίρμας. Οι μνηστήρες ξεκινούσαν από την αμερικανική ήπειρο (Harley-Davidson και Polaris) και έφταναν μέχρι την Ασία και την Ινδία (Royal Enfield), αλλά τελικά δεν έγινε παντριά, αφού δεν υπήρξε ποτέ διαζύγιο.

Έτσι τώρα οι ιδιοκτήτες της Ducati χρηματοδοτούν και πάλι δυναμικά νέα μοντέλα για το εργοστάσιο του Borgo Panigale.

Η Ducati ανήκει στην Audi που είναι θυγατρική της Volkswagen Group και λόγω του ότι η γερμανική τεχνολογία γύρω από τους ηλεκτροκινητήρες έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο εξέλιξης, η εταιρία θέλει να επωφεληθεί, δημιουργώντας ένα ηλεκτρικό σκούτερ. Φαίνεται λοιπόν ότι το όνομα της Ducati είναι το πιο κατάλληλο για μια τέτοια κίνηση.

Kάπως έτσι θα είναι το σκούτερ της Ducati;

Η ανακοίνωση έρχεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Audi, τον Rupter Stadler σε εκδήλωση στην Ισπανία, που οργανώθηκε γύρω από το αυτοκίνητο Audi A8.

Έτσι λοιπόν φαίνεται ότι μετά από την εκρηκτική σπορ “MotoGP Replica” Ducati Panigale V4 που θα παρουσιαστεί σύντομα στο Μιλάνο, έρχεται και η ώρα για ένα σκούτερ με το λογότυπο της ιταλικής φίρμας.

.. ή μήπως κάπως έτσι;

Θα σκεφτούν οι παραδοσιακοί φίλοι της Ducati: μιας και ξεκίνησε η πρώτη “ιεροσυλία” με την Ducati να παρουσιάζει κινητήρα V-4 – ενώ παραδοσιακά χρησιμοποιεί V-2 – τώρα έρχεται και η δεύτερη με την παρουσίαση σκούτερ.

Όταν η ανακοίνωση γίνει… σκούτερ, το πιθανότερο είναι να φοράει δυναμική, σπορ εμφάνιση σύμφωνα με την παράδοση της εταιρίας. Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν στο μέλλον θα υπάρχει ανταγωνιστής για το ηλεκτρικό maxi scooter της BMW και μάλιστα με ισχυρό, αναγνωρίσιμο όνομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ