fbpx

YAMAHA: “Επενδύουμε στον ηλεκτρισμό”

Το μέλλον, σύμφωνα με τη Yamaha

Επίσημες δηλώσεις που μας προϊδεάζουν για την εικόνα των πραγμάτων που θα δούμε στο μέλλον. Η Yamaha επενδύει στους ηλεκτροκινητήρες, διά στόματος προέδρου…

O νέος πρόεδρος της Yamaha Motor, Yoshihiro Hidaka, μίλησε για το μέλλον της εταιρίας και για παρουσίαση μοντέλων με ηλεκτρικούς κινητήρες. Αναβρασμός υπάρχει στον χώρο των δύο τροχών, αφού όλοι ετοιμάζονται, λιγότερο ή περισσότερο ο κάθε κατασκευαστής, για το “ηλεκτρικό μέλλον”.

Το ίδιο κάνει και η Yamaha. Ο πρόεδρος Hidaka, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα πριν από λίγες μέρες, ανακοίνωσε ότι η Yamaha σχεδιάζει να προσθέσει ισχυρότερα ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της, συμπεριλαμβανομένων και ίδιας ιπποδύναμης με συμβατικούς κινητήρες 125cc και ονομαστική απόδοση μεταξύ 0,6 kW και 1 kW.

Yamaha EC03

Yamaha eVino

Μέχρι στιγμής και για την ώρα η Yamaha, που δεν έχει επιδείξει ιδιαίτερη κινητικότητα στα ηλεκτρικά σκούτερ, κατασκευάζει το EC-03 για συγκεκριμένες αγορές, των 0,58kW το οποίο για να φορτίσει πλήρως τις μπαταρίες του χρειάζεται τουλάχιστον 6 ώρες και έχει αυτονομία κοντά στα 25 με 30 χιλιόμετρα. Στη γιαπωνέζικη αγορά η Yamaha διαθέτει το e-Vino, ένα δημοφιλές, κλασικού σχήματος, ηλεκτρικό σκούτερ.

Αν συνδέσουμε την παραπάνω δήλωση-πρόθεση της γιαπωνέζικης εταιρίας με συζήτηση που είχαμε πριν από μερικούς μήνες με υψηλό στέλεχος της Yamaha Ευρώπης, που υπαινισσόταν ότι η έρευνα και εξέλιξη των τρίτροχων σκούτερ έχει εντατικοποιηθεί τον τελευταίο καιρό και μιλούσε για μοντέλα “που θα εκπλήξουν” με την πρωτοτυπία τους, αλλά και την πρόσφατη παρουσίαση της τρίτροχης μοτοσυκλέτας Nikken στο σαλόνι του Μιλάνου… τότε…

To Yamaha 03 Gen στην παραγωγή;

Τότε κύριοι μιλάμε για ηλεκτρικά τρίτροχα σκούτερ, τα οποία θα υποστηρίξει δυναμικά η Yamaha. Σημειώστε εδώ ότι πρόσφατα η Yamaha αγόρασε την εταιρία Brudelli και όλες τις πατέντες που της ανήκαν γύρω από ένα πολύ ενδιαφέρον τρίτροχο.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει οι πιο πιστοί και προσεκτικοί αναγνώστες του Scooternet εδώ και χρόνια δεν φοβόμαστε να τοποθετηθούμε, ακόμα και να ρισκάρουμε μια “μαντεψιά”, έχοντας πετύχει αρκετές αποκλειστικότητες.

ροσπαθώντας πάντοτε να έχουμε – πέρα από πηγές και πληροφορίες – και επιχειρήματα. Σίγουρα πάντως δεν καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα, σαν παθητικοί δέκτες που παρουσιάζουν… ότι παρουσιάζεται επίσημα στην αγορά.

Να κι άλλες ιδέες που έχει παρουσιάσει στο παρελθόν η Yamaha

Έτσι λοιπόν και τώρα προσδιορίζουμε την πρόβλεψή μας, και το ξαναλέμε: ηλεκτρικά τρίτροχα σκούτερ από τη Yamaha στο μέλλον.

Ο πρόεδρος Hidaka δήλωσε επίσης ότι τα τμήματα μηχανικών που είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία, έρευνα και εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρων θα ενοποιηθούν πλέον και θα γίνουν μια ομάδα και επιπλέον θα γίνει νέα “κατανομή των πόρων μεταξύ ηλεκτρικών και συμβατικών κινητήρων”. Μείνετε συντονισμένοι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ