fbpx

YAMAHA QBIX 125: Συνεπώς… τετραγωνισμένο

Ο κυβισμός… στον σκουτερισμό

Νέο σκούτερ από τη γιαπωνέζικη εταιρία. Το Υamaha QBIX 125 είναι η εφαρμογή του πρωτότυπου μοντέλου που εμφανίστηκε στο Bangkok International Motor Show 2017 στην Ταϊλάνδη.

Η Yamaha βλέποντας την θετική ανταπόκριση στις μοντέρνες γραμμές του concept scooter της στο σαλόνι της Ταϊλάνδης, η εταιρία των τριών διαπασών παρουσίασε το Υamaha QBIX 125.

Ένα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος σχεδιαστικά μοντέλου, με κινητήρα τεχνολογίας Blue Core 125 cc, που προορίζεται για την κατηγορία των αρχαρίων αναβατών.

Η εμφάνιση είναι “συγκλονιστικά μοντέρνα”, κομπιουτεράδικη – σε στυλ lap top είναι όλο και κινείται περισσότερο προς τον τετραγωνισμό…

Να και το πρωτότυπο σκούτερ απ’ όπου εμπνεύσθηκε το QBIX

“Μοδάτο” το Yamaha QBIX, απευθύνεται σε νεανικό κοινό, με όπλο πέρα από το design, την ευκολία χρήσης και την ευελιξία που δίνουν το επίπεδο δάπεδο, η μικρή ακτίνα στροφής του τιμονιού, η χαμηλή σέλα και οι 12άρηδες τροχοί.

Ο κινητήρας είναι ψεκαστός και αερόψυκτος, 2βάλβιδος με 1ΕΕΚ, τεχνολογίας μειωμένων τριβών – κάτι που σημαίνει και μειωμένης κατανάλωσης

Όλα τα φωτιστικά σώματα είναι LED και τα όργανα είναι ψηφιακά full LCD, ενώ μπορεί να αποκτήσει κάποιος και μοντέλο με smart key.

Ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος είναι κάτω από τη σέλα και χωράει 22.5 lt, ιδανικός για δυο μισά κράνη, ενώ υπάρχει και ντουλαπάκι μπροστά, με παροχή ρεύματος.

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις Υamaha QBIX 125 στην Ταϊλάνδη, απ’ όπου θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του συμπαθέστατου σκούτερ, η απλή, η σπορ και αυτή με ABS στον μπροστινό τροχό.

Μπροστά το 125αράκι διαθέτει δισκόφρενο, αφού στον πίσω τροχό – όπως συνηθίζεται σε ασιατικές χώρες – υπάρχει ταμπούρο. Το βάρος του QBIX είναι λίγο παραπάνω από τα 100 κιλά.

Δεν θα μας φαινόταν άσχημο να βλέπαμε να κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους ένα τόσο κομψό και μοντέρνο σχήμα καθημερινής μετακίνησης. Να το πούμε κι αυτό…

(επίσης να πούμε ότι το

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ