fbpx

YAMAHA GLORIOUS CONCEPT: Έμπνευση από τα κλασικά όργανα

Δοξάζοντας τα τρία διαπασών

Η Yamaha σαν εταιρία μουσικών οργάνων που είναι, εκτός των υπολοίπων δραστηριοτήτων της, παρουσίασε ένα πρωτότυπο σκούτερ με κλασικές γραμμές, που θυμίζουν έντονα μουσικό όργανο. Η Yamaha Βιετνάμ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ακόμα αν το Yamaha Glorious, όπως ονομάζεται το concept scooter προλειαίνει το έδαφος για ένα παρόμοιο μοντέλο παραγωγής.


Η Yamaha Βιετνάμ παρουσίασε το Yamaha Glorious Concept στο σαλόνι μοτοσυκλέτας του Βιετνάμ 2017. Το σκούτερ ανοίγει το δρόμο για μια νέα μορφή σκούτερ, είναι εμπνευσμένο από μουσικά όργανα υψηλών προδιαγραφών.

Mε τα φωτιστικά σώματα LED μπροστά και πίσω να διαθέτουν αιωρούμενες χορδές, το Yamaha Glorious αποτίνει φόρο τιμής στην πλούσια κληρονομιά του τμήματος μουσικών οργάνων της Yamaha. Η οποία εξ άλλου, όπως είναι γνωστό, έχει σήμα με τρία διαπασών.

Πέρσι στο ίδιο σαλόνι η Yamaha είχε παρουσιάσει το φουτουριστικό 04 Gen Concept, ενώ για φέτος παίρνει σειρά το Yamaha Glorious Concept.

Η κονσόλα του ψηφιακού οργάνου διαθέτει μετρητή καυσίμου, ταχύμετρο, ρολόι και ένδειξη θερμοκρασίας, ενώ η οθόνη έχει επίσης λογότυπο Bluetooth που πιθανά να σημαίνει ότι το σκούτερ μπορεί να συνδεθεί με ένα smartphone και να μπορεί να προβάλει μηνύματα.

Το τιμόνι του Yamaha Glorious διαθέτει δύο μόλις διακόπτες, το κουμπί της μίζας και της κόρνας.

Το σκούτερ διαθέτει κυματιστό δισκόφρενο μπροστά, ενώ στον πίσω τροχό δεν μπορούμε να διακρίνουμε ούτε δισκόφρενο, ούτε ταμπούρο!

Ο κινητήρας του Yamaha Glorious αναμένεται να είναι ο γνωστός υγρόψυκτος τετράχρονος των 155cc που χρησιμοποιείται στα Yamaha Xenter και ΝΜΑΧ 155.

Ο κινητήρας με το σύστημα VVA είναι σε θέση να παράγει 15 ίππους μέγιστης ισχύος στις 8.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 1,38 kgm στις 6.250 σ.α.λ.

H εξάτμιση παίρνει έμπνευση από το σπορτίβικο “ασιατικό” Yamaha NVX 155, ενώ η συνολική σχεδίαση του Yamaha Glorious προέρχεται από την Yamaha Japan.

Πηγή: zing.vn

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ