fbpx

YAMAHA NMAX 300: Θα παρουσιαστεί στο μέλλον;

ΝMΑΧ 300Είναι εφικτό;

Με δεδομένο ότι υπάρχει πλέον η βάση, η πλατφόρμα από το νέο Yamaha XMΑΧ 300, πηγές λένε, ότι η γιαπωνέζικη εταιρία ερευνά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στη δημιουργία ενός, μικρότερων διαστάσεων, σκούτερ με προορισμό την αστική χρήση. Που θα ονομάζεται βεβαίως Yamaha ΝMΑΧ 300

Αν το XMΑΧ 300 είναι το 300άρι που φιλοδοξεί να καλύπτει την μετακίνηση μέσα στην πόλη και παράλληλα τις εκδρομές γύρω από αυτήν, τότε το ΝMΑΧ 300 θα μπορούσε να τοποθετηθεί σαν ένα καθαρόαιμο “σκούτερ πόλης”.

Μικρότερων διαστάσεων και βάρους, με χαμηλότερη ζελατίνα και μεγαλύτερη ευελιξία μέσα στην κίνηση. Η βάση υπάρχει πλέον και λογικά μπορεί να φιλοξενήσει κι άλλα μοντέλα.

To Yamaha NMAX 300, αν βγει, θα ακολουθεί φυσικά τις γραμμές των 125/155

Σύντομα μπαίνει στην αγορά το νέο Yamaha XMΑΧ 300, ένα μεσαίου κυβισμού maxi scooter που παρουσιάστηκε στην τελευταία EICMA στο Μιλάνο τον περασμένο Νοέμβριο και θα κατασκευάζεται στην Ινδονησία.

Με ολοκαίνουργιο μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα που έχει φτιαχτεί από την αρχή και υιοθετεί την εξελιγμένη τεχνολογία της Yamaha που ονομάστηκε «Blue Core» και πληροί τις προδιαγραφές Euro4.

Η βάση, Yamaha XMAX 300, υπάρχει. Μένει η θέληση…

Tα τελευταία χρόνια αρκετές εταιρίες του χώρου των δύο τροχών χρησιμοποιούν κοινές πλατφόρμες και παρουσιάζουν διαφορετικά μοντέλα, με βασικό στόχο την μείωση του κόστους κατασκευής που θεωρητικά μετακυλάει στον αγοραστή, που αγοράζει φθηνότερα.

Την παραπάνω τεχνική ακολουθούν, η Honda, η Yamaha, η Kawasaki, η BMW, κ.α. Στο χώρο των σκούτερ αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα, εκτός από τις περιπτώσεις χρησιμοποίησης ίδιου κινητήρα.

ΝΜΑΧ εναντίον ΧΜΑΧ; Μικρότερες διαστάσεις, πιο ευέλικτο σκούτερ

Τι γίνεται τώρα στην περίπτωση μας; Σύμφωνα με πηγές από την Ασία αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα η Yamaha να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του ΧΜΑΧ σαν βάση για να παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο με μικρό κόστος εξέλιξης, ένα ΝΜΑΧ 300.

Με χαρακτήρα και εμφάνιση που θα αντιγράφει τα υπάρχοντα ΝΜΑΧ 125 και ΝΜΑΧ 155 και θα επικεντρώνεται περισσότερο στην αστική και οικονομική χρήση.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι η Yamaha μέχρι πρόσφατα δεν είχε εκπροσώπηση στην κατηγορία σκουτερ 300 κυβικών, που τόσο δημοφιλής είναι. Να λοιπόν η ευκαιρία να δημιουργήσει μερικά χρήσιμα μοντέλα χωρίς μεγάλη προσπάθεια…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ