fbpx

YAMAHA TMAX 530 AGO EDITION: ΓΙΑ ΤΟΝ AGOSTINI

70 κεράκια, 15 αστέρια, ένα ΤΜΑΧ

 Μια ειδική έκδοση παρουσίασε η Yamaha Ιταλίας για να τιμήσει τα γενέθλια του Giacomo Agostini, ενός αναβάτη αγώνων του παρελθόντος, που κάθε άλλο από συνηθισμένος είναι. 

Ο πιο πολυνίκης αναβάτης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας (MotoGP πλέον), είναι ο 15 φορές παγκόσμιος Τζιάκομο Αγκοστίνι. Ένας Ιταλός, αναβάτης-θρύλος που έχει γράψει μοναδική ιστορία στους αγώνες και όπως αποδεικνύεται, το πιθανότερο είναι να μην πετύχει κανείς ξανά τέτοιες επιδόσεις στα MotoGP.

Τη λαμπρή του καριέρα την έχει γράψει ο Ago, που είναι το ψευδώνυμό του, κυρίως πάνω σε ΜV Agusta με τις οποίες κατέκτησε τους περισσότερους τίτλους στα 500 και 350 κυβικά, αφού υπήρχαν χρονιές που έτρεχε και στις δύο κατηγορίες σε μια μέρα, αλλά και με την εταιρία των “τριών διαπασών”, δηλαδή τη γιαπωνέζικη Yamaha.

Με τον Αγκοστίνι να κλείνει τα 70ά του γενέθλια, η Yamaha Motor Italy αποφάσισε να του κάνει ένα δώρο, βάφοντας ένα ολοκαίνουργιο Yamaha ΤΜΑΧ 530, στα αγωνιστικά χρώματα που χρησιμοποιούσε τη δεκαετία του ’70, με μερικές βελτιώσεις και τα 15 χρυσά αστέρια – ένα για κάθε τίτλο – να κοσμούν το ρύγχος του, πολύ πετυχημένου ειδικά στην Ιταλία, σκούτερ.

Η παρουσίαση του ΤΜΑΧ Ago έγινε με την παρουσία του πρωτοπόρου στη βαθμολογία των ΜοtoGP και τέως Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP Jorge Lorenzo, αλλά και του Ben Spies, Παγκ. Πρωτ. Superbike.

H συγκεκριμένη έκδοση του Yamaha TMAX 530, που αφιερώθηκε στον Giacomo Agostini δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ανταλλακτικά και αξεσουάρ της Yamaha, αλλά και άλλων συνεργαζόμενων οίκων (όπως η Acrapovic) βάφτηκε στα κλασικά αγωνιστικά χρώματα της Yamaha που χρησιμοποιούσε στη δεκαετία του ’70.

 Ο άσπρο-κόκκινο-μαύρος συνδυασμός ήταν αυτός που χάρισε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο 500cc στη Yamaha, δια χειρός Agostini το 1975, πάνω στην θρυλική Yamaha OW23, τίτλος ο οποίος ήταν πολύ σημαντικός και για ιστορικούς λόγους, αφού ήταν η πρώτη φορά που από το 1949 κέρδιζε τον παγκόσμιο τίτλο των 500cc, μοτοσυκλέτα με δίχρονο κινητήρα!

Το συνολικό design concept δημιουργήθηκε από το τμήμα Design Center της Yamaha Racing, με τη σέλα να έχει φτιαχτεί απο δέρμα, η εξάτμιση τιτανίου να κατασκευάζεται από την Akrapovic οι μανέτες και οι βίδες ergal να έρχονται από την Lightech και η βάση πινακιδας από τα Yamaha Racing Accessories.

Αυτά τα εξαρτήματα χρησιμοποιήθηκαν για να “καστομάρουν” το Yamaha TMAX 530 Ago Edition, προσθέτοντας έτσι μεγαλύτερη αξία από το ήδη υπάρχον νέο, βελτιωμένο scooter από την Iwata, που εμφανίστηκε φέτος με νέο κινητήρα 530cc, αλουμινένιο πλαίσιο και νέο αλουμινένιο ψαλίδι, νέες αναρτήσεις, κ.λπ. Σημειώστε εδώ ότι το ΤΜΑΧ 530 έχει πουλήσει μόνο στην Ιταλία πάνω από 8.000 κομμάτια από την αρχή του χρόνου!

Πηγή: www.yamaha-motor.it

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ