fbpx

YAMAHA TMAX 530: LIMITED EDITION 50th ANNIVERSARY

Σε περιορισμένο αριθμό, για τη Γαλλία

Για να αποκτήσει κάποιος αυτό το πανέμορφο σκούτερ πρέπει να διαθέτει τρία πράγματα: αρκετά χρήματα, να μένει στη Γαλλία και να προλάβει… αφού μόλις 20 αριθμημένα Yamaha ΤΜΑΧ 530 50th Anniversary θα φτιαχτούν και θα κοστίζουν 13 με 13,5 χιλιάδες ευρώ (ναι, το καθένα).

Liberty Yam ονομάζεται ο επίσημος συνεργάτης/ντίλερ της Yamaha Γαλλίας στην πόλη Perigueux, του οποίου οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι μαζί με το Azama Works (σχεδίαση) για αυτή την ειδική – περιορισμένου αριθμού – έκδοση του νέου Yamaha TMAX 530.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο ΤΜΑΧ 530 με σπέσιαλ βάψιμο και βελτιώσεις που αποτίει φόρο τιμής στα 50 χρόνια εμπλοκής της Yamaha στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας. Η ίδια η εταιρία δημιούργησε πέρσι μια ειδική επετειακή έκδοση πάνω στο υπάρχον Υamaha TMAX 500, που ονομάστηκε Yamaha T-Max 500 WGP Replica και απευθυνόταν στην γιαπωνέζικη αγορά και μόνο.

Το βάψιμο του γαλλικού 530 έχει πάρει έμπνευση από τα αγωνιστικά χρώματα της Yamaha, αλλά και από τα κορυφαία R1 και Μ1 της εταιρίας που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP. Xόρχε Λορένθο και Μπεν Σπίζ θα μπορούσαν άνετα να κυκλοφορούν στα pits με τέτοια σκούτερ.

Η ομάδα του Liberty Yam που απαρτίζεται από 7 άτομα παθιασμένα με τα σκούτερ, αλλά και τους αγώνες, που είναι σχεδιαστές και τεχνικοί και θα μετασκευάσουν 20 μόνο αριθμημένα ΤΜΑΧ, γιορτάζοντας με τον τρόπο τους τον μισό αιώνα της Yamaha στους αγώνες, αλλά και εκμεταλλευόμενοι το εξαιρετικό design του νέου ΤΜΑΧ 530. Θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής έκδοσης ΤΜΑΧ 530 με ABS, αλλά και απλή χωρίς ABS, η πρώτη με τιμή 13.595 ευρώ και η δεύτερη με 12.995 ευρώ.

Πέντε είναι οι συνδυασμοί χρωμάτων: Άσπρο-κόκκινο Αnniversary, μπλε αγωνιστικό της Yamaha, κίτρινο “Κenny Roberts”, μπλε/γαλάζιο “Sonauto” (αγωνιστική ομάδα Yamaha Γαλλίας) και χρυσό “Sonauto”.

Δεν είναι όμως μόνο τα χρώματα που αλλάζουν σε σχέση με ένα κοινό ΤΜΑΧ 530, αφού το επετειακό σκούτερ εξοπλίζεται με μια εξάτμιση Akrapovic Τιτανίου (με όφελος 2 κιλών), μια σπέσιαλ σέλα της Yamaha σε ασημί και μαύρο με κόκκινες ραφές και ραφτό το λογότυπο ΤΜΑΧ, μια βάση πινακίδας Yamaha , καλύμματα δαπέδου, ζελατίνα, πλαϊνά καπάκια κινητήρα, κ.λπ.

Και τελικά με δεδομένο τον έξτρα, ποιοτικό εξοπλισμό, μάλλον συμφέρουσα είναι η τελική τιμή του “επετειακού” ΤΜΑΧ 530… Παρ’ όλα αυτά οι αντιγραφείς ανά τον κόσμο μπορούν να αρχίσουν τη δουλειά τους. Η ιδέα και ο κύβος ερρίφθη… Εύγε στους Γάλλους σκουτερίστες!