fbpx

YAMAHA TMAX 530: LUDOVIC LAZARETH

Προκαλώντας τα σχόλια

 Ας πιάσουμε πάλι να ξετυλίξουμε το κουβάρι του… τι αρέσει σε κάποιον και τι δεν του αρέσει. Το γούστο είναι υποκειμενικό, έτσι; Σε κάποιους αρέσει το νέο ΤΜΑΧ του βελτιωτή Ludovic Lazareth και σε κάποιους όχι. Σημασία πάντως έχει ότι ο Lazareth τόλμησε για άλλη μια φορά.

Μετά το Yamaha TMAX 530 Hypermodified, το οποίο είχαμε παρουσιάσει στο παρελθόν, το νέο δημιούργημα του Ludovic Lazareth και πάλι με πλατφόρμα το μεγάλο σκούτερ της Yamaha – το ΤΜΑΧ 530 – διχάζει το κοινό, όσον αφορά στην εμφάνισή του. Η μεταμόρφωση του maxi scooter της Yamaha σε ένα υβριδικό Μοτοσυκλετο-σκούτερ, το οποίο από μπροστά θυμίζει γυμνή μοτοσυκλέτα και πίσω θυμίζει σκούτερ, μοιάζει να έρχεται από το σχεδιαστήριο ενός τρελού επιστήμονα.

“Ποτέ ένα σκούτερ δεν πλησίασε τόσο κοντά στη μοτοσυκλέτα”, λέει ο Ludovic Lazareth για το τελευταίο του Yamaha TMAX 530 που ονομάζεται Transformer.

Το υβριδικό σκούτερ του κυρίου Λαζαρέθ προτείνει ένα μπροστινό σύστημα, ένα πιρούνι που έρχεται από μοτοσυκλέτα δρόμου, με ξεγυμνωμένη την περιφέρεια από τα γνωστά πλαστικά του ΤΜΑΧ.

Απομακρύνοντας τα “περιττά” από το ρύγχος, ο σχεδιαστής μπόρεσε να χωρέσει ένα πιρούνι από Yamaha FZ8, τη στιγμή που το οπίσθιο τμήμα του σκούτερ παρέμεινε ως έχει.

Έτσι αν δει κάποιος από μπροστά το Lazareth Yamaha TMAX 530 Transformer θα νομίσει ότι έχει να κάνει στην καλύτερη περίπτωση με μοτοσυκλέτα, ενώ αυτοί που κατακρίνουν την συγκεκριμένη επιλογή θα μιλήσουν για μεγάλο “παπο-ειδές”.

 Λάβετε υπόψη ότι το Yamaha TMAX 530 Transformer by Lazareth δημιουργήθηκε μετά από παραγγελία ενός καταστήματος της Yamaha στη Νίκαια της Γαλλίας, το Onda Jacky Yamaha και ότι οι φωτογραφίες είναι του φωτογράφου Charly Rosset.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ