fbpx

YAMAHA TMAX 530: GIRO D’ ITALIA

Ροζ, το χρώμα της νίκης

Μην σας ξενίζει το ροζ χρώμα πάνω στο Yamaha ΤΜΑΧ 530 που βλέπετε, αφού βάφτηκε έτσι ειδικά για τον θρυλικό ποδηλατικό “Γύρο της Ιταλίας” (Τζίρο Ντ’ Ιτάλια), αφού το χρώμα αυτό αποτελεί τιμή για όποιους το φορούν. Στον παγκόσμιας φήμης ποδηλατικό γύρο, ο πρωτοπόρος του αγώνα φορά τιμητικά ροζ μπλούζα και για φέτος το ΤΜΑΧ θα είναι το επίσημο σκούτερ της εκδήλωσης.

O BenSpies από τα MotoGP και ο Enrico Battaglin από την ποδηλασία

Ο Ben Spies και ο Εnrico Battaglin (ποδηλάτης της ομάδας “Colnago CSF Inox”) ανακοίνωσαν και παρουσίασαν στον Τύπο, στο αρχηγείο της Yamaha Factory Racing στο Gerno Lesmo (MB), μια ειδική έκδοση του “Giro D’ Italia” Yamaha TMAX 530 – του δικύλινδρου maxi scooter που έχει σαρώσει τις πωλήσεις όλων των δίτροχων στην Ιταλία, από τις αρχές του 2012.

Τα χρώματα του συγκεκριμένου Yamaha TMAX 530 είναι άσπρο-μαύρο-ροζ και το τελευταίο έρχεται από τη μεγάλη αθλητική εφημερίδα της Ιταλία “Gazzetta dello Sport”, η οποία παραδοσιακά είναι τυπωμένη σε ροζ χαρτί και είναι ο μεγάλος σπόνσορας του Γύρου της Ιταλίας.

Ο Βen Spies - πρωταθλητής Superbike με Yamaha το 2009) οδηγεί το ΤΜΑΧ 530 του Giro

Τριάντα ΤΜΑΧ 530 θα βαφτούν στα χρώματα αυτά, σαν επίσημα οχήματα του Γύρου, ο οποίος γιορτάζει φέτος τα 95α γενέθλιά του. Τα σπέσιαλ ΤΜΑΧ 530 θα ακολουθούν μονίμως τον πρωτοπόρο του Giro, ο οποίος θα φοράει και αυτός ροζ μπλουζάκι (όπως συνηθίζεται στον επικρατέστερο αναβάτη, στον συγκεκριμένο αγώνα), στις 21 ετάπ της διοργάνωσης.

O αμερικανός αναβάτης MotoGP, Ben Spies και η ειδική έκδοση ΤΜΑΧ 530

Ο “Γύρος” θα αρχίσει για το νέο ΤΜΑΧ 530, πριν από τον κανονικό – μέσα στην επόμενη βδομάδα – αφού μαζί με το πολυπληθές επίσημο ιταλικό κλαμπ ΤΜΑΧ θα ακολουθήσει επιλεγμένες διαδρομές στην Ιταλία. Ο “Giro D’ Italia” θα ξεκινήσει στις 5 Μαΐου, θα έχει διάρκεια 22 ημερών και η εκκίνηση φέτος θα γίνει από την πόλη Herring της Δανίας. Αφού πρώτα κατηφορίσουν οι ποδηλάτες την κεντρική Ευρώπη, θα κάνουν ένα γύρο της Ιταλίας και θα τερματίσουν στο Μιλάνο στις 27 Μαΐου, έχοντας διανύσει 3.476 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Το ιταλικό κλαμπ των ΤΜΑΧ όμως δεν θα σταματήσει εκεί. Μια μέρα πριν το τέλος του αγώνα, στις 26 Μαΐου, έχει δοθεί ραντεβού με ιδιοκτήτες Yamaha ΤΜΑΧ, oποιασδήποτε χρονιάς και από όλη την Ευρώπη, σε συγκεκριμένο σημείο της πόλης του Bormio στη Βόρεια Ιταλία. Στόχος είναι να ανέβουν όσο το δυνατόν περισσότερα ΤΜΑΧ στο πέρασμα του Stelvio στις Άλπεις (Passo dello Stelvio), σε μια προσπάθεια να καταρριφθεί το ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ΤΜΑΧ που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο!

Βόλτα-ρεκόρ, με τα περισσότερα ΤΜΑΧ στον κόσμο θα προσπαθήσουν να πετύχουν οι Ιταλοί στις 26 Μαΐου