fbpx

NEO: SIMSON 2012, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ

Το ηλεκτρικό χελιδόνι

Λάτρεις των συμβόλων του Ανατολικού μπλοκ, νοσταλγοί της DDR, της Ανατολικής Γερμανίας, των Τράμπαντ, των Βάρτμπουργκ και των ΜΖ και Simson, χειροκροτήστε παρακαλώ! Επίσης χειροκροτήστε εσείς φίλοι των “πράσινων” σκούτερ, των μηδενικών ρύπων και των ηλεκτρικών κινητήρων γιατί η κίνηση-έκπληξη έρχεται από τη Γερμανία και μάλιστα σε γοητευτικό-μοναδικό πακέτο.

Τα “Σβάλμπε”, τα χελιδόνια της Ανατολικής Γερμανίας ήταν “οχήματα ελευθερίας”, μιας περιόδου ανελευθερίας και “τοιχών” και Στάζι και… φτιάχνονταν στο εργοστάσιο του Suhl της Θουργιγκίας. Μετά την πτώση του τείχους η εξαφάνιση των δίχρονων Simson και ΜΖ ήταν θέμα χρόνου.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα της επιστροφής. Το ολοκαίνουργιο κλασικής εμφάνισης σκούτερ, αντιγράφει το παλιά σκούτερ της Simson που ονομάζονταν Schwalbe, με τη διαφορά πως τώρα κάτω από τα πλαστικά (το παλιό σκούτερ ήταν μεταλλικό) κρύβεται ένας μοντέρνος ηλεκτρικός κινητήρας. Για αυτό τον λόγο ονόμάζεται E-Schwalbe.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Το στυλ του E-Schwalbe είναι δανεισμένο από τη δεκαετία του ’50, κι αυτό είναι και το μοναδικό στοιχείο που έρχεται από το παρελθόν, αφού πρόκειται για ένα εξελιγμένο, μοντέρνο σκούτερ με μεγάλους τροχούς.

Το E-Schwalbe θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, η πρώτη θα επιτυχγάνει τελικη 50 χ.α.ω και η δεύτερη 80 χ.α.ω, ενώ αυτονομία του E-Schwalbe θα είναι τα εντυπωσιακά 160 χιλιόμετρα.

Οι τιμές θα είναι 4,699 ευρώ για την αργή έκδοση και 5,799 ευρώ για την “γρήγορη”. Η παραγωγή του γερμανικού σκούτερ θα ξεκινήσει στις αρχές του 2012 και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν την Άνοιξη.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ… (ΠΑΛΙΕΣ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ