fbpx

SUZUKI FUEL CELL: ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟ 2015

Yδρογόνο, ηλεκτρισμός και μηδενικοί ρύποι

 Η Suzuki ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη βρετανική εταιρία Intelligent Energy Holdings και τη δημιουργία ενός joint venture για την εξέλιξη της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου, με απώτερο στόχο την παρουσίαση σκούτερ αυτής της τεχνολογίας, για το ευρύτερο κοινό.

Η νέα εταιρία που ονομάζεται SMILE FC System Corporation, θα δουλέψει πάνω στην εξέλιξη των κυψελών καυσίμου για σκούτερ, μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα. Η Intelligent Energy με την εμπειρία και την τεχνολογία της πάνω στον τομέα και η Suzuki με τις δυνατότητες μαζικής παραγωγής θα έχουν το 50% η κάθε μια, των μετοχών της SMILE FC.

“Η νέα εταιρία θα επιταχύνει τα σχέδιά μας για μαζική παραγωγή και θα επιτρέψει στην Suzuki να αποφύγει τα μεγάλα κόστη για την περαιτέρω εξέλιξη εντός εργοστασίου” δήλωσε ο Henri Winand, γενικός διευθυντής της Intelligent Energy.

Η Suzuki και η Intelligent Energy Holdings δουλεύουν μαζί εδώ και καιρό πάνω στο Suzuki Burgman Fuel Cell, το οποίο έχει ευρωπαϊκή έγκριση Τύπου, η οποία επιτρέπει στο σκούτερ να πωλείται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Οι δύο εταιρίες έχουν επίσης συνεργαστεί και στο Suzuki Crosscage concept που είχε παρουσιαστεί σαν πρωτότουπο στο Τοkyo Motor Show του 2007.

Το Suzuki Burgman Fuel Cell κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που παίρνει ρεύμα από μια αερόψυκτη κυψέλη καυσίμου.

Η κυψέλη καυσίμου, που βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από τη θέση του συνεπιβάτη, παράγει ρεύμα από την μετατροπή του υδρογόνου σε ενέργεια, το οποίο τροφοδοτεί τον ηλεκτρικό κινητήρα.Το ρεζερβουάρ υδρογόνου είναι τοποθετημένο σε χαμηλό σημείο του πλαισίου.

Η Suzuki ανακοινώνει για το πρωτότυπο σκούτερ αυτονομία σχεδόν 350 χιλιομέτρων με σταθερή ταχύτητα 30 χ.α.ω με πλήρως φορτισμένη μπαταρία και γεμάτο ρεζερβουάρ υδρογόνου. Το Suzuki Burgman Fuell Cell αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2015. Η νέα εταιρία εξέλιξης της συγκεκριμένης τεχνολογίας, η SMILE FC, θα έχει έδρα στην πόλη της Hamamatsu στην Ιαπωνία, τα εργαστήρια θα βρίσκονται στην Yokohama και η επένδυση θα φτάσει τα 7,5 εκατομύρια ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ