fbpx

HΛΕΚΤΡΙΚΑ SCOOTER ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ

“EVOLVE”, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΕΛΙΣΣΩ

Μια ακόμα έστω και μικρή εταιρία επενδύει στην μετακίνηση με ηλεκτρισμό και μάλιστα στον χώρο των σκούτερ. Η αμερικάνικη, νεοϋορκέζικη εταιρία Evolve Motorcycles λανσάρει τα πρώτα της σκούτερ, τα οποία θα είναι τρία τον αριθμό και όλα ηλεκτρικά.Η εταιρία ιδρύθηκε από τους Benjamin Plum, Mazdack Rassi και Lex Kendall, και τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν χθες, 6 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη είναι τα Titanium, Neon και Helium.

Evolve Titanium

 

Και τα τρία έχουν εγγύηση ενός έτους και 24ωρη δωρεάν οδική βοήθεια, κάθε σκούτερ είναι εφοδιασμένο με GPS, ενώ τα Neon και Helium είναι εφοδιασμένα με υποδοχές τροφοδοσίας για Smartphone. Όλα τα Evolve χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου και η εταιρία ανακοινώνει πως ο χρόνος φόρτισης του κάθε μοντέλου είναι 2,5 με 3 ώρες. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των scooter της Evolve είναι η τιμή τους, αφού θα κυμαίνεται μεταξύ των 2.900 (2.180 ευρώ) και 5.400 δολαρίων, δηλαδή σχεδόν 4.000 ευρώ !

Evolve Titanium

Το Evolve Titanium που είναι εφοδιασμένο με έναν κινητήρα 5000W, παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία LiFEPO4, 60Αh. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι το σκούτερ πετυχαίνει τελική κοντά στα 120 χ.α.ω και έχει αυτονομία 100 χιλιομέτρων. Η Evolve προσφέρει επίσης και μια βελτιωμένη έκδοση την Titanium XR που πετυχαίνει αυτονομία 160 χιλιομέτρων, με τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Η Evolve φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στην αγορά των ηλεκτρικών σκούτερ στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2012, με αισθητική που θα λέγαμε ότι δεν είναι καθόλου άσχημη.

Evolve Neon

Το Evolve Neon έχει κινητήρα 3000w, που επιτυγχάνει τελική 80 χιλιομέτρων την ώρα. Διαθέτει μπαταρία 60ah (LiFePO4) με αυτονομία, 80 χιλιομέτρων. Η τιμή του βρίσκεται στα 3.900 δολάρια (2.900 ευρώ).

Evolve Helium

Tο μικρότερο μοντέλο της γκάμας είναι το Evolve Helium με κινητήρα 1500w με μπαταρία 40Αh (LiFePO4). Η τελική του είναι 60 χ.α.ω και η αυτονομία του στα… 60 χιλιόμετρα. Η τιμή του φτάνει τα μόλις 2.900 δολάρια (2.180 ευρώ).