fbpx

Ferodo: Ποιοτικά τακάκια φρένων για σκούτερ

Η παγκόσμια εγγύηση της Ferodo

Η διεθνούς φήμης εταιρία Ferodo Racing διαθέτει γκάμα που καλύπτει τα περισσότερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς, όσον αφορά τα τακάκια δισκόφρενων. Τα προϊόντα της Ferodo Racing αντιπροσωπεύονται στη χώρα μας από την Bike Alert Hellas.

Το τμήμα μοτοσυκλέτας της Ferodo Racing θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή και την εξέλιξη υλικών τριβής για μοτοσυκλέτες δρόμου, εκτός δρόμου, αγώνων και, φυσικά, υλικών για σκούτερ.

Τα ημι-μεταλλικά, μεταλλικά και κεραμικά τακάκια δισκόφρενων της Ferodo, παρέχουν υψηλή απόδοση στον τομέα της πέδησης που καλύπτει από τους απλούς καθημερινούς χρήστες, μέχρι τους καλύτερους αναβάτες αγώνων μοτοσυκλέτας παγκοσμίως.

Πιστοποιημένο αποτέλεσμα

Τα τακάκια φρένων Ferodo Racing κατασκευάζονται σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ποιότητας ISO16949 & 14001 και πολλά από αυτά στις ειδικές εγκαταστάσεις παραγωγής της Federal Mogul, στην Ιταλία.

Κάθε ένα από αυτά τα φρένα υφίσταται συνολικά 26 ξεχωριστούς ποιοτικούς ελέγχους κατά την κατασκευή του, οι οποίοι εγγυώνται συνέπεια και αξιοπιστία.

Ακρίβεια και αξιοπιστία

Όλα τα μεταλλικά μέρη των τακακιών Ferodo, κατασκευάζονται από χάλυβα υψηλής αντοχής, υλικό το οποίο εξασφαλίζει τη μικρότερη δυνατή παραμόρφωση στις υψηλές δυνάμεις σύσφιξης κατά την διαδικασία του φρεναρίσματος, εξασφαλίζοντας έτσι μεγάλη αντίσταση και διατήρηση της επιφάνειας τριβής τους, παραλληλία και μειωμένη φθορά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες επιφάνειες τριβής, την ταχεία και ομοιόμορφη μετάδοση των δυνάμεων από το σύστημα πέδησης στα τακάκια και το δισκόφρενο.

Φιλικά προς τις δισκόπλακες

Σε αντίθεση με πολλά ανταγωνιστικά προϊόντα, τα τακάκια Ferodo είναι φιλικά προς τα δισκόφρενα.

Τα υλικά τριβής τα οποία χρησιμοποίει η Ferodo, έχουν εξελιχθεί έτσι ώστε να βελτιστοποιήσουν τη διάρκεια ζωής τόσο των τακακιών όσο και των δίσκων.

Υψηλές επιδόσεις και γραμμικότητα

Όλα τα τακάκια φρένων Ferodo Racing έχουν σχεδιαστεί για να αποδίδουν με σταθερό συντελεστή τριβής (mu) σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, πιέσεων και ταχυτήτων ανάλογα με το εκάστοτε δίτροχο και στην περίπτωσή μας, σκούτερ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παροχή σταθερής αίσθησης των φρένων για τον αναβάτη.

Η ροπή πέδησης δηλαδή, έχει μια γραμμική απόκριση στην πίεση που ασκείται στην μανέτα ή το πεντάλ του φρένου.

Ευρεία γκάμα επιλογών υλικών και προσαρμογών

Η Ferodo Racing διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες γκάμες τακακιών στην αγορά φρένων, που είναι διαθέσιμη σε διαφορετικά υλικά τριβής (ημι-μεταλλικά, μεταλλικά και κεραμικά), δίνοντας έτσι πάντα μια λύση στις ανάγκες και επιλογές του αναβάτη.

Ferodo Ecofriction

Κύρια χρήση: Δρόμου

Πιστοποιήσεις: TUV/KBA, ECE R-90

Το μεσαίο μεταλλικό μείγμα υλικού τριβής Ferodo EF έχει μέσο-υψηλό και σταθερό επίπεδο τριβής (µ), παρέχοντας υψηλό έλεγχο και απόδοση πέδησης.

Κύρια Χαρακτηριστικά

  • Εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής των τακακιών χωρίς να προκαλείται μεγάλη φθορά του δίσκου
  • Καλές επιδόσεις σε υγρές συνθήκες
  • Κατάλληλα για δίσκους από ανοξείδωτο χάλυβα και χυτοσίδηρο
  • Κατάλληλα για χρήση με συστήματα ABS

Προτεινόμενες λιανικές τιμές: Από 6,82 €/σετ και έως 11,37 €/σετ (ανάλογα με το μοντέλο)

Ferodo SM

Κύρια χρήση: Δρόμου

Πιστοποιήσεις: TUV/KBA, ECE R-90

Τα μεταλλικά τακάκια Ferodo SM καλύπτουν τα πιο δημοφιλή σκούτερ υψηλών επιδόσεων, χάρη στο υλικό τριβής τους, το οποίο έχει εξελιχθεί ειδικά για τις ανάγκες των Maxi Scooter.

Κύρια Χαρακτηριστικά

  • Μικρές αποστάσεις πέδησης με ισχύ, έλεγχο και αίσθηση των φρένων
  • Καλή πέδηση σε υγρό οδόστρωμα
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής των τακακιών χωρίς να προκαλείται μεγάλη φθορά του δίσκου
  • Κατάλληλα μόνο για δίσκους από ανοξείδωτο χάλυβα
  • Κατάλληλα για χρήση με συστήματα ABS

Προτεινόμενες λιανικές τιμές: Από 23,87 €/σετ και έως 44,65 € /σετ (ανάλογα με το μοντέλο)

Περισσότερες πληροφορίες: Bike Alert Hellas, Λ.Αθηνών 214, 104 42, Αθήνα, 210 3413733, Ε: [email protected], Βεϊκου 23-25, 117 42, Κουκάκι, Αθήνα, 210 9222776, Ε: [email protected] , www.bikealert.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X