fbpx

ΤΑΪΒΑΝ: Εξτρά γέφυρα για ακαμψία

Aπλή, κομψή και λειτουργική

Ένα χρήσιμο εξάρτημα-πατέντα, ανακαλύψαμε πρόσφατα στην Ταϊβάν που “γεφυρώνει” τον λαιμό με το δάπεδο των σκούτερ βελτιώνοντας την ακαμψία του πλαισίου.

Έχετε υπόψη σας ή μήπως έχετε παρατηρήσει ότι μερικά σκούτερ έχουν εμφανή έλλειψη ακαμψίας πλαισίου στην περιοχή του λαιμού του τιμονιού;

Ίσως όχι, αλλά το φαινόμενο ισχύει και μάλιστα σε περιπτώσεις οι αναβάτες αντιλαμβάνονται το τιμόνι που κινείται ελαφρά προς τα πίσω στο έντονο φρενάρισμα ή τις ελαστικότητες που δέχεται η περιοχή του λαιμού κάτω από μεγάλο φορτίο στις γρήγορες στροφές.

Για να λύσουν αυτό το φαινόμενο τα αγωνιστικά σκούτερ χρησιμοποιούν μια ίσια μεταλλική ράβδο – μια γέφυρα – που ενώνει τον λαιμό του πιρουνιού/τιμονιού με τη βάση της σέλας μειώνοντας το φαινόμενο των ελαστικοτήτων σε μεγάλο βαθμό και προσφέροντας προβλέψιμες αντιδράσεις του πλαισίου.

Όμως ο χρήσιμος, ζωτικός χώρος του δαπέδου που δίνει ελευθερία κινήσεων στα πόδια του αναβάτη καταργείται με αυτό τον τρόπο.

Μια ταϊβανέζικη εταιρία βελτιώσεων η BWSR παρουσίασε μια κατασκευή σχήματος “L” μια γέφυρα, που θυμίζει τις ενισχυτικές ράβδους/γέφυρες που χρησιμοποιούνται στα φτιαγμένα αυτοκίνητα.

Φτιαγμένο από ενιαίο κομμάτι (billet) αλουμινίου με CNC σε διάφορα χρώματα η εμφανής γέφυρα συνδέεται με την περιοχή του λαιμού μπροστά και κάτω από τη σέλα με μια δεύτερη γέφυρα/ράβδο (σιδερένια αυτή τη φορά) που βιδώνεται πάνω στις σωλήνες του πλαισίου – κάτω από το δάπεδο που πατάει ο αναβάτης.

Πέρα από τη λειτουργικότητά της η γέφυρα προσδίδει και μια σπορ ομορφιά στο σκούτερ.

Πηγή: www.motobuy.com.tw

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ