fbpx

TAΪΒΑΝ 2012: 620.000 ΠΩΛΗΣΕΙΣ – ΠΡΩΤΗ Η ΚΥΜCO

Κυρίαρχος μεν, αλλά στόχος και τα ηλεκτρικά σκούτερ

 Tις 620.000 πωλήσεις δίτροχων (σκούτερ, μοτοσυκλέτες, μοτοποδήλατα) έφτασε το 2012 η αγορά της Ταϊβάν! Όχι λίγα, αν αναλογιστούμε ότι η ασιατική νήσος απέναντι από την Κίνα έχει έκταση μόλις 32.000 τετρ. χιλιόμετρα, αλλά πληθυσμό 23 εκατομμυρίων κατοίκων. Απ’ ότι φαίνεται στους ταϊβανέζους αρέσουν τα δίτροχα, τα οποία αγοράζουν μετά μανίας, ενώ σαφή προτίμηση δείχνουν στα προϊόντα της Kymco.

Tα ηλεκτρικά σκούτερ της Kymco που πρόκειται σύντομα να εισαχθούν και στην Ευρώπη

Tα ηλεκτρικά σκούτερ της Kymco που πρόκειται σύντομα να εισαχθούν και στην Ευρώπη

 H μεγάλη ταϊβανέζικη εταιρία (παρ’ όλη την πτώση που εμφάνισε η τοπική αγορά, κατά μόλις 4,5%…) κατάφερε για 13η συνεχόμενη χρονιά να κατακτήσει την πρώτη θέση των πωλήσεων. Η Kwang Yang Motor Co., Ltd. (KYMCO) κατέκτησε το 42 % περίπου της ταϊβανέζικης αγοράς δικύκλων, με 260 χιλιάδες πωλήσεις. Για να πάρουμε μια ιδέα για το μέγεθος της αγοράς της ασιατικής χώρας δεν έχουμε παρά να αναλογιστούμε ότι οι ετήσιες πωλήσεις δικύκλων της Ελλάδας (ολόκληρου του 2012) επιτυγχάνονται μέσα σε έναν, μέτριο σε πωλήσεις, μήνα στην Ταϊβάν!

Σύντομα η KYMCO ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά δυο νέα σκούτερ τα K-XCT300 και XCITING400, τα οποία αμφότερα χρησιμοποιούν τεχνολογίες κινητήρων που έχουν δημιουργηθεί από τη συνεργασία της εταιρίας με την BMW. Υπενθυμίζουμε ότι η Kymco κατασκευάζει τους κινητήρες των δυο νέων σκούτερ της BMW, των C 600Sport και C 650 GT, όπως και μονοκύλινδρο κινητήρα 450 cc που χρησιμοποιείται στα καθαρόαιμα εντούρο της BMW και της Husqvarna.

Να ο κινητήρας που κατασκευάζεται από την Κymco για τις BMW και τις Husqvarna

Να ο κινητήρας που κατασκευάζεται από την Κymco για τις BMW και τις Husqvarna

Mε την παρουσίαση των νέων ηλεκτρικών σκούτερ της Kymco για τη νέα χρονιά (Candy 2.0 και Queen 3.0) η εταιρία φιλοδοξεί στην αύξηση του ποσοστού πωλήσεων των αντίστοιχων σκούτερ στην αγορά της Ταϊβάν. Στόχος είναι οι 3,0 χιλιάδες πωλήσεις μέσα στο 2013, κάτι που θα σημαίνει και το 30-40% της τοπικής αγοράς. Παράλληλα το Queen 3.0 έχει επιλεχθεί σαν μέσον για την ταχυδρομική υπηρεσία ευρωπαϊκής χώρας. Να υπενθυμίσουμε ότι η Kymco είχε προμηθεύσει και το 2011 τα γαλλικά ταχυδρομεία με 3 χιλιάδες 50άρια σκούτερ ειδικά κατασκευασμένα για τέτοια χρήση, εγείροντας θύελλα διαμαρτυριών από την ντόπια Peugeot που ήταν επί χρόνια προμηθευτής των ταχυδρομείων…

Nα και ο κινητήρας που κατασκευάζεται από την Kymco για τα 650άρια σκούτερ της BMW

Nα και ο κινητήρας που κατασκευάζεται από την Kymco για τα 650άρια σκούτερ της BMW

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ