fbpx

Zontes 350E: Δεύτερο maxi scooter από την Ζοntes!

Η επίθεση στα σκούτερ συνεχίζεται με ορμή

Δεύτερο συνεχόμενο maxi scooter με τον νέο κινητήρα των 350 κυβικών από την κινεζική Zontes που δεν παύει να μας εκπλήσσει. Με “διαστημική” εμφάνιση και ρέουσες γραμμές, ένα ολοκαίνουργιο σχήμα κυκλοφόρησε στην κινεζική αγορά και έπεται… Ευρώπη.

Δεν προλάβαμε να παρουσιάσουμε τον νέο Zontes 350D και να που η δραστήρια φίρμα παρουσιάζει  το ολόφρεσκο 350Ε, το οποίο μόλις είδαμε υποψιαστήκαμε ότι χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με το 350D, δηλαδή πλαίσιο-κινητήρα-αναρτήσεις-τροχούς, αλλά και φρένα. Μια λύση που κρατάει χαμηλά και το κόστος παραγωγής αλλά και την τελική τιμή του.

Και όλα έδειχναν να επικυρώνουν αυτή την υποψία, μέχρι που συγκρίναμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δυο σκούτερ στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας στην Κίνα. Καμία σχέση…

Το μεταξόνιο του Εείναι ανεβασμένο στα 1.595 χιλιοστά, ενώ του “D” στα σαφώς λιγότερα 1.390, άρα το πρώτο πλασάρεται σαν “τουριστικό” και το D σαν σκούτερ πόλης. Επίσης το “Ε” είναι ψηλότερο και πλατύτερο και διαθέτει 16άλιτρο ντεπόζιτο σε σύγκριση με το 12 λίτρων του 350D.

Η εμφάνιση του Zontes 350E είναι πολύ προσεγμένη για άλλη μια φορά και κατά κάποιο τρόπο θυμίζει ένα εξελιγμένο σχέδιο PCX, κάτι σαν το “διαστημικό” αδελφάκι του (άποψη που υποστηρίζεται απόλυτα κι από το εταιρικό βίντεο που παρουσιάζει το μοντέλο!).

Τους εντυπωσιακούς δύο προβολείς του ρύγχους πλαισιώνουν μπλε DRL LED, κάνοντας το μπροστινό τμήμα και όμορφο και πρωτότυπο συνάμα.

Ο κινητήρας είναι κοινός για τα δυο 350άρια, υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετραβάλβιδος με έναν εκκεντροφόρο έχει κυβισμό 349 cc και ο ψεκασμός είναι της Bosch.

Η απόδοσή του είναι στους 36,4 ίππους (27 kW) στις 7.500 rpm και η ροπή του τα 38 Νm στις 6.000 rpm.

Το Zontes M310 που ήδη κυκλοφορεί στην Ελλάδα και έχει επαινεθεί για την ιπποδύναμη και τις επιδόσεις του διαθέτει ιπποδύναμη 33,3 ίππων.

Και εδώ έχει χρησιμοποιηθεί η λύση του έξυπνα τοποθετημένου ψυγείου για βελτιωμένη ψύξη του κινητήρα, ενώ η εταιρία ανακοινώνει κατανάλωση 3,5 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Υπάρχουν δύο προγράμματα οδήγησης (modes), ένα οικονομικό και ένα σπορ και η κατανάλωση ανακοινώνεται στα 3,5 λίτρα στα 100 km.

Οι τροχοί είναι 15 ιντσών μπροστά και 14 ιντσών πίσω και τα λάστιχα είναι 120/70 μπροστά και 140/70 πίσω. Δισκόφρενα υπάρχουν και στους δύο τροχούς με ακτινική δαγκάνα μπροστά JJuan και δικάναλο ABS.

Το ύψος της σέλας είναι χαμηλά στα 770 mm, ενώ το βάρος του σκούτερ φτάνει λίγο παραπάνω από τα 170 κιλά άδειο.

Πολύ ενδιαφέρον λοιπόν σκούτερ το νέο Zontes 350E, το οποίο προς το παρόν μόλις παρουσιάστηκε στην κινεζική αγορά. Όμως, μια κίνηση για εισαγωγή του στην Ευρώπη δεν θα ήταν καθόλου άσχημη ιδέα… η οποία πιστεύουμε πως θα πραγματοποιηθεί αργά ή γρήγορα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ