fbpx

Zontes M310: “Σφήνα” σε μια κατηγορία “φωτιά”!

Χαράζει νέους δρόμους

Μόλις έφτασε στην Ελλάδα το ισχυρότερο σκούτερ της κατηγορίας των 300 cc, με ιπποδύναμη 33.3 ίππων και εμφάνιση που διαφέρει απ’ ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Το Zontes M310 είναι το πρώτο σκούτερ μιας εταιρίας που πάντα ξεχωρίζει για τη διαφορετική της προσέγγιση στον τομέα της εμφάνισης και του εξοπλισμού. Η τιμή του ανακοινώθηκε στις 4.355 €.

Η Zontes παρουσιάζει ένα σκούτερ υψηλών επιδόσεων, του οποίου η φιλοσοφία σχεδίασης και κατασκευής περικλείεται μέσα στο τρίπτυχο: “Ελαφρύ – Ευέλικτο – Compact”.

Η σχεδίαση του μπροστινού τμήματος του Zontes Μ310, προσδίδει μοναδική ταυτότητα στο σκούτερ, σε συνδυασμό με τους πρωτότυπου σχήματος προβολείς Full LED.

Το χαρακτηριστικό πολυγωνικό, 3D φωτιστικό σώμα και τα διπλά κεκλιμένα φώτα θέσης δημιουργούν μία άκρως επιθετική εμφάνιση, που κάνει το σκούτερ άμεσα αναγνωρίσιμο από απόσταση.

Ο κύριος προβολέας, ψηλά τοποθετημένος, προσφέρει υψηλής ποιότητας φωτισμό κάτω από όλες τις συνθήκες. Η δυναμική κατάληξη του οπίσθιου φωτιστικού σώματος ξεχωρίζει από τις 8 κάθετες φωτιζόμενες μπάρες.


Προκειμένου να επιτευχθούν οι compact διαστάσεις και το μικρό μεταξόνιο που προσφέρει ευελιξία, το ψυγείο του κινητήρα αποτελείται από δύο μικρότερα τμήματα, τα οποία έχουν τοποθετηθεί πίσω από τον μπροστινό τροχό, το ένα ψηλά και το άλλο χαμηλά.

Η διάταξη αυτή προσέφερε στο Μ310 σημαντικά γρήγορα γεωμετρικά χαρακτηριστικά που γίνονται ιδιαίτερα αντιληπτά μέσα στην κίνηση της πόλης.

Ο σύγχρονης σχεδίασης τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος κινητήρας 309cc του Zontes Μ310, αποδίδει την κορυφαία ιπποδύναμη της κατηγορίας, 33.3ps και ροπή στα 32Nm, συνδυάζοντας υψηλές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση.

Για το M310 ανακοινώνεται κατανάλωση στα 3,3L/100km (ECO, WMTC), η οποία σε συνεργασία με το μεγάλο ντεπόζιτο των 12 λίτρων, πετυχαίνει θεωρητική αυτονομία άνω των 360km.

Διαθέτοντας διπλή χαρτογράφηση, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο λειτουργίες, την “Ε” (eco) για εξοικονόμηση καυσίμου και την “S” για γρήγορη (sport) λειτουργία.

Η μονάδα EFI της Bosch τελευταίας γενιάς, βελτιστοποιεί τη λειτουργία του βεντιλατέρ ψυγείου και τις λειτουργίες sport & eco.

Κατά τη λειτουργία εξοικονόμησης καυσίμου το πρόγραμμα παρεμβαίνει στιγμιαία, μεταβάλλοντας τη χαρτογράφηση από eco σε sport λειτουργία, όταν οι στροφές του κινητήρα ξεπεράσουν τις 7.000 στροφές, διευκολύνοντας τον αναβάτη σε προσπέραση έκτακτης ανάγκης.

Στον πίνακα οργάνων υπάρχει έγχρωμη οθόνη TFT, με ρύθμιση επιπέδου φωτεινότητας χειροκίνητα ή αυτόματα, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού που επικρατούν στο περιβάλλον.

Το Zontes M310 προσφέρει τέσσερα εξατομικευμένα θεματικά interfaces για να επιλέξει ο αναβάτης εκείνο που του ταιριάζει.

Το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών TPMS παρακολουθεί την πίεση και τη θερμοκρασία των ελαστικών και ειδοποιεί σε περίπτωση υψηλής ή χαμηλής πίεσης και υψηλής θερμοκρασίας των ελαστικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη δοκιμή του Zontes M310 στην Ελλάδα

Αν κατά την οδήγηση διαπιστωθεί απότομη πτώση της πίεσης του ελαστικού, αναβοσβήνει προειδοποίηση στην οθόνη.

Για την αντικλεπτική προστασία του σκούτερ, το επαγωγικό κλειδί διαθέτει προηγμένη τεχνολογία κρυπτογράφησης.

Μικρό σε μέγεθος, μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και σε λουράκι ενός smart watch (όπως το Mi Smart Band 3 ή άλλα ίδιου μεγέθους), ενώ το σκούτερ αναγνωρίζει το ειδικό κλειδί όταν βρεθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου. Διαθέτει ενσωματωμένο σένσορα, που λειτουργεί ακόμα κι αν η στάθμη μπαταρίας είναι χαμηλή.

Η φαρδιά και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα διώχνει αποτελεσματικά τον αέρα πάνω από το κράνος του αναβάτη, προσφέροντας άνεση σε διαδρομές μεγαλύτερων αποστάσεων.

Tο Zontes M310 διαθέτει ενισχυμένο άκαμπτο, διπλό σωληνωτό πλαίσιο και αμορτισέρ ρυθμιζόμενης προφόρτισης ελατηρίων 5 θέσεων.

Το κοντό μεταξόνιο 1.390mm κάνει το M310 ιδιαίτερα ευέλικτο, ενώ η μεγάλη απόσταση από το έδαφος στα 160mm, προκαλεί τον αναβάτη για περισσότερη δράση έξω από τα καθιερωμένα της κατηγορίας.

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από δύο δισκόφρενα (265 mm), με διπίστονη δαγκάνα μπροστά και δικάναλο ABS σύστημα της BOSCH 9.1M. Οι ρυθμιζόμενες μανέτες των φρένων επιτρέπουν στον αναβάτη να τις προσαρμόσει στην ιδανική θέση για τα χέρια και τις προτιμήσεις του.

Κάτω από το διακοσμητικό καπάκι του τιμονιού, υπάρχει υποδοχή για την τοποθέτηση μιας έξυπνης πρακτικής βάσης στήριξης κινητού.

Στο εσωτερικό της ποδιάς βρίσκεται κλειστό ντουλαπάκι με χώρο για κινητό τηλέφωνο, με διπλή θύρα ταχείας φόρτισης USB QC3.0, με έξοδο ισχύος 18W σε κάθε θύρα.

Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα διαθέτει προστατευτική μοκέτα. Φιλοξενεί ένα φουλφέις κράνος και μικροπράγματα, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό του M310 συμπεριλαμβάνονται ενσωματωμένες χειρολαβές  στη σχάρα και υποδοχή βαλίτσας.

Τα χρώματα του Zontes Μ310 είναι: Μαύρο, Κόκκινο, Μπλε Ματ και Γκρι, η τιμή του είναι στα 4.355 € και η διάθεσή του γίνεται μέσα από το δίκτυο συνεργατών της EVOMOTO.

Περισσότερες πληροφορίες: www.gorgolis-evo.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ