fbpx

Daytona Versus 125 e: Ηλεκτρικό με μεγάλους τροχούς

Εναντίον (versus) των συμβατικών;

Έχοντας ως πλεονεκτήματα τους μεγάλης διαμέτρου τροχούς, τη μοντέρνα εμφάνιση και την έξυπνη τοποθέτηση του κινητήρα, το Daytona Versus 125 e κάνει την εμφάνισή του στο χώρο των ηλεκτρικών σκούτερ, με τιμή στα 3.190 ευρώ.

Η σχεδίαση του σκούτερ είναι δυναμική με το αιχμηρό ρύγχος να ενσωματώνει τα φωτιστικά σώματα και τα φλας κάτω από ένα κοινό “τζάμι”. Το πάτωμα είναι επίπεδο και βολικό/πρακτικό στην καθημερινότητα.

Δεκαέξι ιντσών είναι ο μπροστινός τροχός, 14 ιντσών ο πίσω, αμφότεροι με δισκόφρενα.

Ο μπροστινός δίσκος έχει διάμετρο 210 χιλιοστών και δαγκάνα δύο εμβόλων (και σωληνάκια υψηλής πίεσης), ενώ ο πίσω διάμετρο 190 χιλιοστών. Υπάρχει και σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Versus 125 e αποδίδει 3600W μέγιστη στιγμιαία ισχύ και 42,5 Nm μέγιστη ροπή, πετυχαίνοντας 15% δυνατότητα ανάβασης από 0 km/h με πλήρες φορτίο. Η κατανάλωση του ρεύματος (βάσει της έγκρισης τύπου) είναι 2,8 kWh.

Χάρη στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης, απαιτείται λιγότερη ενέργεια κατά την εκκίνηση του σκούτερ και συνεπώς είναι μικρότερη η επιβάρυνση των μπαταριών.

Η διάρκεια ζωής των μπαταριών ιόντων λιθίου του Versus 125 e φτάνει τους 1.100 κύκλους πλήρους φόρτισης.

Το Versus 125 e διαθέτει επίσης λειτουργία όπισθεν (Reverse mode), όπου με τη βοήθεια ενός κουμπιού τίθεται σε λειτουργία η όπισθεν και ο αναβάτης μπορεί εύκολα να πραγματοποιήσει επιτόπιους ελιγμούς.

Με την ενεργοποίηση της λειτουργίας όπισθεν ανάβουν παράλληλα και τα φώτα “alarm” για την ειδοποίηση των υπόλοιπων οχημάτων στο δρόμο.

H τελική ταχύτητα του Daytona Versus 125 e φτάνει τα 75 km/h και η αυτονομία του τα 67 km.

Το Versus 125 e είναι εξοπλισμένο με 2 μπαταρίες 72 Volt στα 21Ah, που ζυγίζουν 11 κιλά η κάθε μία.

Παρά το γεγονός ότι είναι εφοδιασμένο με 2 μπαταρίες, η έξυπνη διάταξή τους επιτρέπει την ανάπτυξη αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα.

Ο φορτιστής 10Α του Versus 125 e μπορεί να φορτίσει πλήρως τη μια μπαταρία 21Ah σε μόλις 2,5 ώρες και περίπου 5 ώρες και τις δύο.

Κι αν δεν υπάρχει δυνατότητα παροχής ρεύματος στο σταθμευμένο στο δρόμο σκούτερ, οι μπαταρίες είναι αποσπώμενες.

Oι μπαταρίες διαθέτουν 6 συστήματα ασφαλούς λειτουργίας, τα οποία βεβαιώνουν τη μακροζωία τους και την αξιοπιστία τους: Προστασία υπερφόρτισης/αποφόρτισης, υπερέντασης, βραχυκυκλώματος, θερμική προστασία και σύστημα ισοσταθμισμένης κατανάλωσης.

To τηλεσκοπικό πιρούνι είναι συμβατικό με καλάμια διαμέτρου 33 χιλιοστών και διαδρομής 55 χιλιοστών, ενώ τα δυο (ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση των ελατηρίων) αμορτισέρ έχουν διαδρομή 60 mm.

Στον στάνταρ εξοπλισμό του Versus 125 e περιλαμβάνονται κεντρικό και πλαϊνό σταντ, οθόνη LCD, χειρολαβές με ενσωματωμένη σχάρα για τοποθέτηση βαλίτσας, ενώ στο πίσω τμήμα ο φωτισμός είναι τεχνολογίας LED, σε φανάρι και φλας.

Περισσότερες πληροφορίες: daytona-electric.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ