fbpx

DAYTONA CARGO 125i: Η έκπληξη της χρονιάς;

 Σεμνά και ταπεινά…

Με μια άκρως “επαγγελματική”, αριστοτεχνική κίνηση – που πέρασε απαρατήρητη από τον πολύ κόσμο – ένα ιδιαίτερο μοντέλο της Daytona σκαρφάλωσε ψηλά στις πωλήσεις σκούτερ της χρονιάς και συνεχίζει να διακρίνεται σιωπηλά. Είναι το “επαγγελματικό” Daytona Cargo 125i το οποίο πέρσι έκλεισε τη χρονιά μέσα στο Top 10 των best seller σκούτερ στην Ελλάδα!

Δεν είναι λίγα τα Daytona Cargo 125i που κινούνται ανάμεσά μας καθημερινά, κι όμως σχεδόν κανείς δεν τα παίρνει είδηση. Είναι βλέπετε η “κοινή” εμφάνιση που τα κάνει να περνούν απαρατήρητα, είναι το “εργατικό” τους ύφος, η εικόνα του βιοπαλαιστή, το γεγονός ότι συνέχεια μεταφέρουν είτε στη σχάρα, είτε στην ποδιά μικρά ή μεγάλα αντικείμενα και φορτία.

Είναι τα σκούτερ “κουβαλητές” και πιστά εργαλεία καθημερινής δουλειάς και φορτώματος, επαγγελματικά συνήθως.

Χαμηλό ύψος σέλας, τεράστιο “καθαρό” δάπεδο που κουβαλάει “τα πάντα”, ευελιξία, μικροί τροχοί για εύκολη χρήση. Η σέλα γίνεται είτε δύο θέσεων, είτε αποκαλύπτει μια επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης στην ουρά, πάνω από τον πίσω τροχό με τα δυο ενισχυμένα – για να αντέχουν βάρη – αμορτισέρ.

Κάτω από τη σέλα υπάρχει κι άλλος χώρος, ενώ τα αναδιπλoύμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον αναβάτη σε περίπτωση που το δάπεδο έχει γεμίσει από το φορτίο.

Το Daytona Cargo 125i έχει ένα φιλικής χρήσης ταμπούρο πίσω και ένα δισκόφρενο μπροστά με δαγκάνα τριών εμβόλων. Οι τροχοί είναι 10 ιντσών ενισχυμένοι για βάρος, όπως ακριβώς κάνει και ο ειδικά σχεδιασμένος σωληνωτός σκελετός του.

Ο κινητήρας είναι φυσικά τετράχρονος που ψύχεται με αέρα, με 1ΕΕΚ, 2βάλβιδος, 124cc και ψεκασμό στην τροφοδοσία. Η απόδοσή του φτάνει τους 8,5 ίππους, ενώ σημαντικό είναι ότι για την εκκίνηση, εκτός από τη μίζα, διαθέτει και μανιβέλα… για τις δύσκολες ώρες της άδειας μπαταρίας.

Το βάρος του Daytona Cargo 125i δεν ξεπερνάει τα – λίγα – 116 κιλά, ενώ η τιμή του είναι στα 1.690 ευρώ.

Το πιο σημαντικό το αφήσαμε για το τέλος. Το 2018 το Daytona Cargo 125i ούτε λίγο-ούτε πολύ πούλησε στην Ελλάδα πάνω από 630 μονάδες, αφήνοντας πίσω του μεγάλα και σημαντικά ονόματα!

Περισσότερες πληροφορίες: www.daytonamotors.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ