fbpx

SYM Jet X 150 TCS 2022: Περισσότερα κυβικά και Traction

Μεγαλώνει η οικογένεια των Jet

Mέσα στο 2022 θα δούμε τον μεγάλο αδελφό του Jet X, αυτή τη φορά με κινητήρα 150 κυβικών εκατοστών και σύστημα Traction Control, για έλεγχο της πρόσφυσης του πίσω τροχού.

Το SYM Jet X έγινε άμεσα ένα από τα πιο ευπώλητα σκούτερ της ταϊβανέζικης εταιρίας και στην Ελλάδα, κυρίως λόγω της εμφάνισής του, αλλά και των επιδόσεων μέσα στην πόλη, αφού αυτό είναι το “playground” του, όπως θα έλεγαν και οι αγγλομαθείς…

Για τη νέα χρονιά η SYM κάνει ένα βήμα παραπάνω – που ενδιαφέρει τους Έλληνες σκουτερίστες – και παρουσιάζει μια νέα έκδοση του Jet X στα 150 κυβικά, με σύστημα Traction Control.

Λέμε ότι ενδιαφέρει το ελληνικό κοινό γιατί πάντοτε τα 150άρια παρουσίαζαν ενδιαφέρον, όντας “γυμνασμένα 125άρια” με λίγο καλύτερες επιδόσεις.

Το Traction Control είναι ένα σύστημα που μπορεί να μην είναι απαραίτητο σε έναν τόσο χαμηλό κυβισμό, αλλά δεν είναι και περιττό, αφού όταν χρειαστεί να επέμβει – κόβοντας το γλίστρημα του πίσω τροχού στο άνοιγμα του γκαζιού όταν η πρόσφυση είναι χαμηλή – είναι σωτήριο.

Το SYM Jet X 150 TCS 2022 είναι εφοδιασμένο, όπως και το 125, με τον τελευταίας γενιάς κινητήρα της εταιρίας που έχει το ψυγείο νερού τοποθετημένο παράλληλα με το σκούτερ και αποδίδει14 ίππους στις 8.500 rpm, έναντι των 12,5 του 125.

Οι αναρτήσεις είναι συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και 2 αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση προφόρτισης.

Στα φρένα συναντάμε έναν δίσκο διαμέτρου 260 mm μπροστά με διέμβολη δαγκάνα κι έναν ακόμα 220 mm πίσω.

Για το 2022 θα υπάρχει και έκδοση 125 του Jet X, με ή χωρίς TCS, με τη δεύτερη να χρησιμοποιεί σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS (έτσι ώστε να κατέβει το κόστος), ενώ ABS θα διαθέτει η ακριβότερη έκδοση, η οποία θα έχει και TCS.

Οι τροχοί είναι διαμέτρου 14 ιντσών μπροστά και πίσω, ενώ ο εξοπλισμός διαθέτει keyless σύστημα κεντρικού διακόπτη, θύρα φόρτισης USB QC 2.0, ψηφιακή οθόνη οργάνων LCD, full LED φώτα με LED DRL.

Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα χωράει ένα φουλφέις κράνος, ενώ υπάρχει και ντουλαπάκι μπροστά. Το ύψος σέλας είναι 770 mm, το ρεζερβουάρ χωράει 7.5 λίτρα καυσίμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ