fbpx

Yamaha Gran Filano Hybrid 125: Αποκαλύφθηκε – Θα έρθει και στην Ευρώπη;

Πιστεύουμε πως θα βρεί το δρόμο του προς τα μέρη μας

Η Yamaha, διευρύνοντας την παγκόσμια γκάμα των σκούτερ της, παρουσίασε πρόσφατα στην Ινδονησία την τελευταία της δημιουργία, το Yamaha Gran Filano Hybrid Connected. Με κλασικό, ρετρό στυλ που βασίζεται στα σκούτερ του παρελθόντος, αυτό το μοντέλο απευθύνεται σε ένα νεανικό, αλλά και όχι μόνο, κοινό.

Το Yamaha Gran Filano Hybrid 125 είναι εξοπλισμένο με ζάντες 12 ιντσών και διαθέτει πολυτελή, κομψή σχεδίαση σε συνδυασμό με πολλά μοντέρνα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της έγχρωμης οθόνης TFT, μια πρωτιά για την κατηγορία των ρετρό σκούτερ στην οποία ανήκει!

Η κομψή εμφάνιση τονίζεται επίσης από τον υψηλής αισθητικής προβολέα στο τιμόνι, όπως και από τα τόξα LED στην ποδιά, αλλά και το πίσω φωτιστικό σώμα.

Φωτάκι (μικρό, αλλά χρήσιμο) υπάρχει και στο εσωτερικό του αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα, που πολλές φορές (κακώς) το ξεχνούν οι κατασκευαστές. Είναι ένας χώρος που προσφέρει χωρητικότητα 27 λίτρων, αρκετή για να φιλοξενήσει άνετα ένα κράνος και άλλα αντικείμενα.

Η πραγματική,όμως, επανάσταση του Gran Filano Hybrid Connected αφορά την υβριδική του φύση, κάτι που στην πράξη σημαίνει πως το σκούτερ είναι εξοπλισμένο με έναν κινητήρα Blue Core Hybrid 125 κυβικών εκατοστών, ο οποίος υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα που παρέχει πρόσθετη βοήθεια, ειδικά κατά την επιτάχυνση. Αυτό το υβριδικό σύστημα επιτρέπει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου και μειώνει τις εκπομπές ρύπων.

Επιπλέον, υπάρχει το κλασικό σύστημα Start&Stop, το οποίο σβήνει τον κινητήρα όταν το σκούτερ είναι σταματημένο στα φανάρια, συμβάλλοντας περαιτέρω στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Τα μοντέρνα χαρακτηριστικά του Yamaha Gran Filano Hybrid Connected περιλαμβάνουν ανάφλεξη χωρίς κλειδί (keyless) και την ευκολία φόρτισης smartphone μέσω μιας θύρας που βρίσκεται πίσω από την ποδιά του σκούτερ. Επιπλέον, η τάπα πλήρωσης βενζίνης του ντεπόζιτου είναι τοποθετημένη στην ουρά, εξαλείφοντας την ανάγκη ανοίγματος της σέλας για ανεφοδιασμό και προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ευκολία χρήσης.

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι η προηγμένη συνδεσιμότητα (εξού και το Connected στο όνομά του), η οποία επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν εκτός των άλλων και ειδοποιήσεις για την κατάσταση του σκούτερ μέσω μιας αποκλειστικής εφαρμογής.

Κι έτσι η Yamaha προτείνει μια σύγχρονη και “συνδεδεμένη” εμπειρία οδήγησης, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες και τις προσδοκίες που ορίζουν οι λάτρεις της τεχνολογίας των νέων γενεών.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το Yamaha Gran Filano Hybrid, αφού πρώτα “δοκιμαστεί” στις απαιτητικές από πολλές απόψεις ασιατικές αγορές και πάρει το πράσινο φως… θα έρθει τρέχοντας στην Ευρώπη μιας και καλύπτει πλήθος απαιτήσεων και αναγκών:  την εμφάνιση, την τεχνολογία, τις διαστάσεις και την ευκολία χρήσης… αλλά εν μέρει και τις οικολογικές συνειδήσεις, αφού επιστρατεύει και την ηλεκτροκίνηση στην υπηρεσία του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ