fbpx

Yamaha NMAΧ 155 2023: Σπορ αναβάθμιση με TCS

Ακόμα μια αναβάθμιση στο όμορφο σπορ της Yamaha

Παλαιότερα είχαμε γνωρίσει τα σκούτερ Yamaha Aerox και στην Eυρώπη σε εκδόσεις 50 και 100 cc, ως προτάσεις sport για τους νεαρότερους αναβάτες, πάντα με δυναμικές γραμμές και έντονη σχεδίαση. Στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας επί τουλάχιστον μια 5ετία κυκλοφορεί ένα πανέμορφο 155, το οποίο μάλιστα πρόσφατα (ξανα) αναβαθμίστηκε.

Πολύ καλά θα έκανε, κατά την άποψή μας, η Yamaha αν εισήγαγε το Yamaha Aerox 155 στην ευρωπαϊκή αγορά, εμπλουτίζοντας τη γκάμα της με ένα γοητευτικό, πολύ “χρήσιμου” κυβισμού, σπορτίβικο σκούτερ για νέους.

Κινητήρας του είναι ο ίδιος με αυτόν που έχει το Yamaha NMAΧ 155, Blue Core με τέσσερις βαλβίδες, VVA σύστημα μεταβλητού χρονισμού στο ζεύγος των βαλβίδων εισαγωγής και σύστημα Start–Stop.

Η απόδοση είναι 14,7 ίπποι στις 8.000 rpm και 13,9 Nm στις 6.500 rpm, με το βάρος του σκούτερ να ανέρχεται στα 125 κιλά.

O εξοπλισμός των Aerox / NVX 155 είναι πλούσιος και περιλαμβάνει LED φώτα μπροστά και πίσω, πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, keyless λειτουργία του κεντρικού διακόπτη, καθώς και σύστημα διασυνδεσιμότητας το οποίο ονομάζεται Y–Connect.

Μπορεί μέσω εφαρμογής να συνδεθεί με smartphone, προσφέροντας πληροφορίες στον αναβάτη σχετικά με την κατάσταση της μπαταρίας και τη στάθμη του λαδιού, τη θέση parking (μέσω geo–tagging), την κατανάλωση καυσίμου, αλλά και τα διανυθέντα χιλιόμετρα καθώς και την οικονομία στον οδήγηση.

Κάτω από τη σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος 25 λίτρων, ενώ σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά υπάρχει τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω, ζάντες 14 ιντσών, μονό δισκόφρενο με δαγκάνα μονού εμβόλου (μονοκάναλο ABS) και ταμπούρο πίσω.

Αντίστοιχα, θυμηθείτε πως το Yamaha NMAX 155 της ελληνικής αγοράς έχει ζάντες 13 ιντσών και δισκόφρενα και στους δύο τροχούς και δικάναλο ABS.

Στην τελευταία έκδοσή του για την Ασία, το Yamaha Aerox (NVX) 155 αποκτά σύστημα traction control ελέγχου πρόσφυσης (TCS) μειώνοντας το σπινάρισμα των τροχών.

Παράλληλα το σκούτερ διαθέτει σύστημα OBD-II (διαγνωστικό). Επίσης εξοπλίστηκε με φώτα έκτακτης ανάγκης (alarm).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ