fbpx

Yamaha Aerox 155 MotoGP Edition: Νέα ειδική έκδοση

Σπορ, νεανικότητα και ομορφιά

Το πόση περηφάνια κουβαλούν τα μικρά δίτροχα που φοράνε σπορ χρωματικούς συνδυασμούς και αυτοκόλλητα το γνωρίζουν όλοι, αλλά ιδίως οι πιο νεαροί αναβάτες. Επίσης, το να χρησιμοποιείς τα αγωνιστικά χρώματα της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha στα MotoGP είναι “παράσημο” σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Από την Ελλάδα μέχρι την Ινδία.

… στην οποία Ινδία εμφανίστηκε το νέο Yamaha Aerox 155 MotoGP Edition το οποίο διαθέτει κινητήρα Blue Core νέας γενιάς 15 ίππων.

Πρόκειται για νέο μοντέλο 2023 για την ινδική αγορά, βαμμένο με σπέσιαλ χρώματα κοντά σε αυτά των MotoGP των εργοστασιακών αναβατών Fabbio Quartararo και Franco Morbidelli, και θα κοστίζει 1.480.300 ινδικές ρουπίες, δηλαδή περίπου 1.700 ευρώ.

Το νέο Aerox 155 MotoGP Edition δεν περιορίζεται μόνο στην εντυπωσιακή αισθητική του, γιατί γενικά  είναι πολύ προσεγμένο, ενώ στα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζει ένας προβολέας κατηγορίας σχήματος “D”, σχεδιασμένος ώστε να εγγυάται καλύτερη κατανομή φωτός και βέλτιστη ορατότητα.

Επιπλέον, η ιαπωνική μάρκα έχει εξοπλίσει το σκούτερ με σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS) και σύστημα προειδοποίησης κινδύνου (και τα δύο στάνταρ) σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος.

Ο τετράχρονος κινητήρας του από μηχανικής άποψης χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία στο χώρο των σκούτερ, είναι νέας γενιάς Blue Core 155cc, εξοπλισμένος με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων (VVA).

Συνδυάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων CVT, είναι μονού εκκεντροφόρου SOHC, είναι τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος και αποδίδει μέγιστη ισχύ 15 ίππων στις 8.000 rpm και μέγιστη ροπή 13,9 Nm στις 6.500 rpm.

Η Yamaha έχει διασφαλίσει ότι το σπορ maxi-scooter της συμμορφώνεται με τους αυστηρότερους ινδικούς κανονισμούς, πράγμα που σημαίνει πως το 155 περνάει και τις προδιαγραφές Euro5.

Εκτός από το Yamaha Aerox 155 MotoGP Edition, το σκούτερ θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα ακόμα χρώματα: Μεταλλικό Μαύρο, Γκρι, Λευκό και Ασημένιο.

Μήπως ήρθε η ώρα να βρει το δρόμο του το μοντέλο προς την Ευρώπη; Λείπει από τη γκάμα της Yamaha ένα τόσο όμορφο, σπορτίβικο και νεανικό σκούτερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X