fbpx

Vespa Elettrica RED 2022: Κόκκινη, για καλό σκοπό

Η Βέσπα κι ο Μπόνο

Οι εκδόσεις RED της Vespa υποστηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο και κύριο χαρακτηριστικό τους είναι… το συγκεκριμένο χρώμα τους. Έτσι για το 2022 η ηλεκτρική Vespa Elettrica ντύνεται στα κόκκινα και ενισχύει την ομώνυμη οργάνωση RED, που έχει ιδρυθεί το 2006 από τον Bono, τραγουδιστή των U2.

H μη κερδοσκοπική οργάνωση RED με κύριο μέτοχο τον Bono τραγουδιστή του ροκ συγκροτήματος των U2 υποστηρίζει ενέργειες ανά τον κόσμο, που σκοπό έχουν “την παγκόσμια υγεία και τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τον πλανήτη”, όπως διατείνεται η ίδια η οργάνωση.

Η γνωστή ηλεκτροκίνητη ηλεκτρική Vespa Elettrica βάφτηκε λοιπόν στα κόκκινα για να στηρίξει την RED, αφού μέσα στην τιμή αγορά της υπολογίζεται και ένα εξτρά ποσοστό που πηγαίνει σε αυτό τον σκοπό.

Η συνεργασία της Piaggio με την οργάνωση RED ξεκίνησε το 2017, όταν παρουσίασε τη Vespa 946 RED, μετά ήρθε μια αντίστοιχη έκδοση Primavera RED το 2020, με την Elettrica να γίνεται το τρίτο μοντέλο στη σειρά, η οποία παρουσιάστηκε στην έκθεση του Μιλάνου και θα διατεθεί στην αγορά το 2022.

Έτσι η Elettrica άφησε στην άκρη το τυπικό ασημο-γκρι χρώμα της για ένα full Red συνδυασμό σε πλαίσιο, σέλα και ζάντες. Υπάρχουν χρωμιωμένες λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία του σκούτερ, το τιμόνι και το μπροστινό φτερό. Κατά τ’ άλλα δεν υπάρχουν διαφορές στα μηχανικά ή άλλα μέρη.

Η Piaggio με κάθε πώληση Vespa Elettrica RED θα προσφέρει 100 δολάρια στην οργάνωση RED και μέχρι σήμερα είχε εστιάσει το έργο της στην καταπολέμηση του AIDS.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ