fbpx

VESPA 98: Hλεκτρική σε πρωτότυπη μορφή

Τιμώντας το παρελθόν, ατενίζοντας το μέλλον

Σχήματα του παρελθόντος που ενσωματώνονται με τον καλύτερο τρόπο στη μοντέρνα τεχνολογία. Το παλιό και το νέο μαζί. Ένα ηλεκτρικό σκούτερ που αντιγράφει τις γραμμές της πρώτης Vespa παραγωγής γίνεται η καλύτερη γέφυρα μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος.

Αν είναι να κάνουν τέτοιες “ζαβολιές” (με την καλή έννοια) οι σχεδιαστές σκούτερ, τότε το πέρασμα προς την ηλεκτροκίνηση θα επιταχυνθεί στα σίγουρα.

Είναι το αειθαλές, εμβληματικό σχήμα της κλασικής Vespa 98 του 1946, δια χειρός αεροναυπηγού Corradino D’Ascanio, που θεωρείται ως από τα σημαντικότερα του βιομηχανικού σχεδιασμού παγκοσμίως, κι όχι μόνο των δύο τροχών, αυτό που αποτέλεσε τη βάση των σχεδιαστών του ινδικού οίκου Mightyseed Designs.

Vespa 98, 1946

Η Vespa είναι Vespa, άμεσα αναγνωρίσιμη και προστατευμένη από πλευράς κατοχύρωσης του σχήματός της και ο οίκος Mightyseed Designs με τη δουλειά αυτή προτείνει στην Piaggio την ιδέα του, μήπως και πετύχει κάποια συνεργασία.

Διατηρώντας το αρχικό ιταλικό DNA, η Mightyseed έδωσε στη Vespa εντυπωσιακά στοιχεία και μια εξαιρετικά μοντέρνα γραμμή, που μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για ένα μελλοντικό μοντέλο παραγωγής. Η βασική φιλοσοφία της ινδικής εταιρείας ήταν να υποστηρίξει τον “ελάχιστο σχεδιασμό”, αλλά να δώσει παράλληλα μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και τη λειτουργικότητα.

Είναι 100% πρωτότυπη, είναι μονόσελη και διαθέτει μπαταρία (30 Ah) και ηλεκτροκινητήρα κρυμμένα από το μάτι, έτσι ώστε να μην παρεμβαίνουν στο design.

Ο προβολέας είναι τεχνολογίας LED και οι ψηφιακές ενδείξεις του πίνακα οργάνων είναι ενσωματωμένες στο τιμόνι.

Περίτεχνα ενσωματωμένα είναι και τα LED του οπίσθιου φωτιστικού σώματος.

Δεν θα μας “χαλούσε” καθόλου να οδηγούμε στο μέλλον ηλεκτρικά σκούτερ που θα πατούν πάνω σε αρχετυπικά “καβούκια” σκούτερ του παρελθόντος που έγραψαν ιστορία. Αντίθετα, μάλλον θα μας άρεσε…

Πηγή: Mightyseed Designs

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ