fbpx

VESPA 946 CHRISTIAN DIOR: Μα γιατί;

 Οι εκκεντρικότητες της μόδας πάνω στα σκούτερ

Μια άσκηση για το πώς μια καλή ιδέα μπορεί να αποδειχθεί μέτρια, για να μην πούμε κάτι χειρότερο. Δυο μεγάλες εταιρίες,  η καθεμιά φημισμένη στο χώρο της, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν την Vespa 946 Christian Dior, η οποία βλέπεται δε βλέπεται…

Δεν θα κατηγορήσουμε όλους τους σχεδιαστές μόδας, δεν θα κατηγορήσουμε το χώρο και τις υπερβολές του, αλλά σε αυτή την περίπτωση νομίζουμε ότι το project αμφιταλαντεύεται.

Κάτω από τα πάμπολλα διακοσμητικά στοιχεία (“μασκαριλίκια” θα έλεγε ο Ζήκος στην ταινία “Της κακομοίρας”) που στην προσπάθειά τους να διαφοροποιήσουν τη Vespa τη “βάρυναν” σε μεγάλο βαθμό, υπάρχει μια κλασικής ομορφιάς 946.

Η Vespa 946 διακρίνεται και ξεχωρίζει από μόνη της για τον εξαιρετικό σχεδιασμό της, πέρα από την υψηλότατη τιμή της κοντά στις 10 χιλιάδες ευρώ, που την καθιστά το ακριβότερο σκούτερ (τιμή-κυβισμός) στην αγορά, αφού φοράει κινητήρα 125 κυβικών.

Η Vespa 946 παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο σαλόνι του Μιλάνου το 2012 σαν σχέδιο που άντλησε την έμπνευσή του από την πρωτότυπη Vespa MP6 του 1946 (κόβουμε το “1” από το 1946 και έχουμε την “946”).

Η καινοτομία της ήταν ότι το πλαίσιό της κατασκευάζεται από αλουμίνιο. Κάτω από το περίτεχνο κουστούμι της υπάρχει ένας τετράχρονος αερόψυκτος (!) κινητήρας με 3 βαλβίδες.

Παρότι ελάχιστες Vespa 946 έχουν πουληθεί ανά τον κόσμο, το μάρκετινγκ της εταιρίας έχει πετύχει το στόχο του,  γιατί δημιούργησε τον αντίκτυπο που επιθυμούσε στην αγορά με αυτό το εμβληματικό μοντέλο.

Περνάμε τώρα στην παρέμβαση, “καλλιτεχνική αδεία” των σχεδιαστών του οίκου μόδας Dior, που έβαψαν με ένα ιδιαίτερο χρώμα (κρεμ) το σκούτερ, κάλυψαν με χρυσό (!) όποια βίδα και μεταλλικό εξάρτημα μπορούσαν, και έντυσαν τη βάση της σέλας με ύφασμα-ταπετσαρία σε διάφορα σημεία.

Σαν εξτρά, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να εφοδιαστούν κι ένα ασορτί εξτρά σετάκι: “μπαούλο” σχάρας, κράνος και μια τσάντα για ψώνια, κι αυτά ντυμένα με την ίδια ταπετσαρία, που υποθέτουμε ότι αρέσει σε κάποιες πελάτισσες τoυ οίκου Dior.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η σέλα είναι επενδεδυμένη με γνήσιο δέρμα χρώματος μπλε. Αυτό που μας κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι το πόσο κραυγαλέα γραμμένο είναι στα πλαϊνά καπάκια το “Christian Dior”, φτηναίνοντας τελικά την πολυτελή – ας πούμε – εικόνα που θέλει να μεταφέρει το σκούτερ αυτό.

Την τιμή δεν την γνωρίζουμε ακόμα, αλλά αν υπολογίσουμε πόσο στοιχίζει η απλή Vespa 946 και πόσο ακριβά πουλάνε τη δουλειά τους και την αποκλειστικότητα οι σχεδιαστές μόδας, μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για ένα εντυπωσιακά μεγάλο ποσό.

Αυτοί και αυτές που ανυπομονούν να δουν τη Vespa 496 Christian Dior από κοντά, θα πρέπει να κάνουν κάμποση υπομονή, αφού το μοντέλο θα παραχθεί σε λίγα κομμάτια την Άνοιξη του 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ