fbpx

Suzuki Avenis 125: To compact, ευέλικτο του άστεως

Ευέλικτο, εύχρηστο, ελαφρύ

Mε τρία σκούτερ στην κατηγορία των 125 κυβικών εμφανίζεται για το 2024 η Suzuki, εκ των οποίων το μεσαίας τιμής ονομάζεται Avenis 125. Κοστίζει 2.795 ευρώ και πρόκειται για ένα καθαρόαιμο, compact, πρακτικό και ευέλικτο σκούτερ πόλης.

Το Suzuki Avenis 125 είναι ένα μοντέλο με σπορ αισθητική όλο γωνίες και αιχμές, αν και στην πραγματικότητα μπορείτε να μαντέψετε την πραγματική του αστική αποστολή από τον μικρής διαμέτρου οπίσθιο τροχό του, που ωφελεί τους γρήγορους ελιγμούς στην πόλη, όπως και από το βολικό επίπεδό του πάτωμα για τα πόδια του αναβάτη.

Το αιχμηρό, αεροδυναμικό στυλ σχεδίασής του βασίζεται στην κληρονομιά των σπορ μοτοσυκλετών της Suzuki, με φουτουριστικές αεροδυναμικές γραμμές μπροστά και κομψές πλαϊνές πινελιές.

Το Suzuki Avenis 125 χαρακτηρίζεται από τον διπλό προβολέα LED που τοποθετείται στο κάτω μέρος της ποδιάς, αφήνοντας το τιμόνι “ελεύθερο” με μια μικρή οθόνη στο κέντρο του.

Το Suzuki Avenis 125 είναι εξοπλισμένο με προηγμένης τεχνολογίας κινητήρα Suzuki Eco Performance (SEP), που περιλαμβάνει και τη λειτουργία “Suzuki Easy Start” για βελτιστοποίηση της λειτουργίας του, όπως και τεχνολογία Suzuki Eco Drive για μικρή κατανάλωση, η οποία δηλώνεται στα 1,9 l/100 km (σε δοκιμές WMTC*).

Οι επιδόσεις του μονοκύλινδρου, αερόψυκτου κινητήρα με τις δύο βαλβίδες είναι 8,7 ίπποι και 10 Nm ροπής. Η οθόνη του πίνακα οργάνων είναι μια LCD με όλες τις βασικές, σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης του σκούτερ.

Η σέλα έχει τις διαστάσεις για να φιλοξενεί άνετα δύο άτομα και υιοθετεί σχήμα που ταιριάζει με τη γενικότερη σπορ εμφάνιση, δίνοντας περισσότερο χώρο στον οδηγό.

Κάτω από τη σέλα υπάρχει ένας χώρος 21,5L ικανός να φιλοξενήσει ένα φουλφέις κράνος και μερικά άκόμα μικροπράγματα πίσω από αυτό.

Το ρεζερβουάρ καυσίμου χωράει 5,2 λίτρα με την (χωνευτή) τάπα να βρίσκεται εξωτερικά στην ουρά του σκούτερ πίσω απο τη σέλα.

Παράλληλα υπάρχουν και δυο ντουλαπάκια μπροστά στην ποδιά, το δεξί ανοικτό και το αριστερό με πορτάκι που περιέχει και θύρα USB.

To Avenis διαθέτει τροχό 12 ιντσών μπροστά και 10 ιντσών πίσω, αντίστοιχα εξοπλισμένοι με δισκόφρενο και ταμπούρο, τα οποία συνδυάζονται μεταξύ μέσω συστήματος CBS, με το πάτημα της αριστερής μανέτας στο τιμόνι.

Οι διαστάσεις των τροχών είναι 80/90-12 μπροστά και 90/100-10 πίσω, το ύψος σέλας είναι στα 780 mm, το μεταξόνιο φτάνει τα μόλις 1.265 mm και το βάρος είναι ιδιαίτερα χαμηλό στα 107 κιλά.

Η τιμή του Suzuki Avenis 125 είναι 2,795 € και οι διαθέσιμοι χρωματισμοί είναι το Λευκό (White Matt Grey) και το Γκρι Ματ (Matt Grey Green).

Στην Ελλάδα διατίθεται από το εξουσιοδοτημένο δίκτυο συνεργατών της Suzuki Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες: www.suzuki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X