fbpx

Suzuki e-Burgman: Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό σκούτερ της Suzuki

Και η Suzuki στα ηλεκτρικά

Η Suzuki δουλεύει εδώ και αρκετά χρόνια πάνω σε σκούτερ που χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους ενέργειας και πειραματίζεται με κινητήρες υδρογόνου και ηλεκτροκινητήρες. Επιτέλους, λοιπόν, ένα δικό της ηλεκτρικό σκούτερ πρόκειται να βγει στην παραγωγή. Το Suzuki e-Burgman θα βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, στις αγορές εντός του 2024.

Το ηλεκτρικό σκούτερ της Suzuki θα βασίζεται στο υπάρχον μικρό Burgman και έτσι το e-Burgman, που θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το όνομα του πρώτου ηλεκτρικού σκούτερ της εταιρίας, θα “κρύβεται” κάτω από ένα συμβατικό “καβούκι”.

Όπως και άλλοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών, η ιαπωνική εταιρία αποφάσισε να επενδύσει έστω και με ένα μικρό βήμα στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων. Κυρίως ήταν οι κινήσεις της Honda και της Yamaha στο χώρο της ηλεκτροκίνησης που έκαναν τη Suzuki να πάρει την οριστική απόφαση για να μπει στο χώρο.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του e-Burgman, ξεκινώντας από το βάρος του συναντάμε ένα “περίεργο” νούμερο, αφού φτάνει γύρω στα 147 κιλά, άρα 36 κιλά παραπάνω από το μοντέλο με τον συμβατικό κινητήρα.

Από την άλλη, το το e-Burgman δεν ξεπερνά τα 4 kW μέγιστης ισχύος, κάτι που κανονικά θα το τοποθετούσε στις κατηγορίες των σκούτερ 50 κ.εκ.

Επίσης και η αυτονομία δεν είναι ιδιαίτερα καλή, αφού το σκούτερ δεν μπορεί να διανύσει περισσότερα από 44 χλμ!

Το σκούτερ θα έχει αφαιρούμενες μπαταρίες που έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Honda και τη Yamaha. Το e-Burgman θα μπει στο στάδιο δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες, άρα μέσα στις επόμενες μέρες θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στην Ιαπωνία οκτώ e-Burgman, που θα ανεβοκατεβαίνουν τους δρόμους του Τόκιο.

Η πειραματική αυτή περίοδος θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο, επιτρέποντας έτσι στη Suzuki να συλλέξει αρκετά σημαντικά δεδομένα για το επόμενο ηλεκτρικό σκούτερ παραγωγής της.

Τώρα, το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε μια επίσημη ημερομηνία παρουσίασης του μοντέλου από τη Suzuki για να μάθουμε περισσότερα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ