fbpx

Suzuki: Εναλλακτικά σκούτερ στο Japan Mobility Show

 Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Suzuki

H Suzuki  δίνει δυναμικό παρών στο Japan Mobility Show 2023, την έκθεση για τη μετακίνηση του μέλλοντος που διοργανώνεται από την JAMA (Japan Automobile Manufacturers Association) στο Τόκιο από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2023. Η Suzuki παρουσιάζει τα νέα πρωτότυπα μοντέλα και τις ιδέες για ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών ρύπων

Το περίπτερο της Suzuki ευελπιστεί να δώσει απαντήσεις για το πώς θα γίνεται η μετακίνηση των ανθρώπων του αύριο, παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες της για ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Η Suzuki πιστεύει στη διαφοροποιημένη μετακίνηση που καλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων των πόλεων, συνδυάζοντας τεχνολογίες και έξυπνες λύσεις.

e-Choinori

Ένα κομψό και συμπαθητικό σκουτεράκι για μετακίνηση μικρών αποστάσεων. Το e-Choinori χρησιμοποιεί το όνομα (και το μοναδικό design…) ενός μικρού, αλλά λατρεμένου, θρυλικού γιαπωνέζικου σκούτερ, ειδικά σχεδιασμένου για την τοπική αγορά, που είχε γράψει ιστορία στο παρελθόν.

Την ιστορία του ορίτζιναλ, παλιού Choinori έχουμε καταγράψει κι εμείς στο Scooternet σε ειδικό άρθρο (διαβάστε εδώ). To e-Choinori είναι το ισοδύναμο ηλεκτρικό ενός σκούτερ 50cc, ιδανικό για διαδρομές μικρών αποστάσεων.

Χαρακτηρίζεται από έναν απλό και ελαφρύ σχεδιασμό, κι ενσωματώνει ένα σύστημα μπαταρίας που είναι εύκολα προσβάσιμο σε όλους.

eBurgman

Το eBurgman είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό σκούτερ αντίστοιχο με συμβατικό σκούτερ 125 κυβικών, το οποίο μάλιστα δοκιμάζεται σε μικρή κλίμακα στην Ιαπωνία από τον Απρίλιο του 2023. Το eBurgman υιοθετεί το πρότυπο εναλλάξιμων μπαταριών συστήματος Gachaco.

Μέσω αυτής της κίνησης η Suzuki σκοπεύει να συλλέξει πολύτιμα δεδομένα για τα ηλεκτρικά δίτροχα που θα χρησιμοποιούνται καθημερινά σε διαδρομές σπίτι-εργασία και για ψώνια.

Αυτά τα δεδομένα θα είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική εξέλιξη των ηλεκτρικών σκούτερ και μοτοσυκλετών.

Hydrogen Engine Burgman

Η Suzuki ασχολείται εδώ και χρόνια με την έρευνα και την εξέλιξη κινητήρων υδρογόνου ως μέρος πολλαπλών πρωτοβουλιών για την επίτευξη της ουδετερότητας του άνθρακα.

Ο κινητήρας υδρογόνου έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα Burgman 400 ABS που είναι εξοπλισμένο με δεξαμενή υδρογόνου 70 MPa και εξελίσσεται διαρκώς στο πέρασμα του χρόνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X