fbpx

Suzuki Address 125, Avenis 125 2022: Έρχονται στην Ελλάδα!

Η κίνηση έγινε, η Suzuki επιστρέφει στα σκούτερ!

Επιτέλους η Suzuki κάνει την κίνηση στα σκούτερ. Επιτέλους φέρνει στην Ευρώπη σκούτερ πόλης και μάλιστα 125 κυβικών. Όχι ένα, αλλά δύο. Το Suzuki Address 125 και το Suzuki Avenis 125.

Για τα μοντέλα της Suzuki που παρουσιάζονται εδώ και χρόνια σε διάφορες ασιατικές αγορές και θα μπορούσαν να “βρίσκουν το δρόμο” μέχρι την Ευρώπη έχουμε γράψει στο Scooternet αρκετές φορές, αφού διάφορες ενδιαφέρουσες προτάσεις είχαν προκύψει.

Το καλό είναι ότι βρίσκεται και η Ελλάδα είναι μέσα στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που θα παραλάβουν τα καινούργια 125άρια.

Η Suzuki ανακοινώνει “τυποποιημένη” κατανάλωση καυσίμου 52,5 χιλιόμετρα στο λίτρο, οπότε αντιλαμβάνεστε αμέσως ότι θα πρόκειται για οικονομικές λύσεις στην μετακίνηση, με ενδιαφέρον και από τους κατόχους διπλώματος αυτοκινήτου.

Τα δύο νέα σκούτερ θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο 2022 και όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της αντιπροσωπείας Το σημείο-κλειδί και για τα δύο μοντέλα είναι ο κινητήρας που αποδίδει εξαιρετικά επίπεδα ροπής στις χαμηλές και μεσαίες στροφές για άμεση επιτάχυνση”.

Και το Address και το Avenis χρησιμοποιούν κινητήρες, προδιαγραφών Euro5 φυσικά, που αποδίδουν 8.7 ίππους στις 6.750 rpm, φορούν δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω και 12άρηδες τροχούς, πράγμα που σημαίνει ότι σε συνδυασμό με τα επίπεδα πατώματα, τις χαμηλές σέλες και το βάρος των 105-107 κιλών θα μιλάμε για ευέλικτα και εύχρηστα σκούτερ πόλης.

Το Suzuki Address 125 αποτελεί το best seller σκούτερ 125 κυβικών στην Ινδία, όπου κατασκευάζεται, με εκατομμύρια πωλήσεις από τότε που παρουσιάστηκε.

Το νέο Address δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το προηγούμενο Address 110 της γιαπωνέζικης εταιρίας, μόνο το όνομα είναι κοινό.

Ο αερόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας των 124 κυβικών εκατοστών σε συνδυασμό με την τεχνολογία Suzuki Eco Performance (SEP) βελτιώνει την κατανάλωση καυσίμου, αλλά και την απόδοση.

Ο σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από καμπυλωτές γραμμές και επιχρωμιωμένες λεπτομέρειες, ενώ και τα LED φώτα τοποθετημένα σε κάθετη διάταξη, δεν συμβάλλουν μόνο στη βελτίωση της ορατότητας από τα αυτοκίνητα, αλλά τονίζουν και τον “ήπιο/αστικό” κλασικό χαρακτήρα του σκούτερ.Το μεγάλο αναλογικό ταχύμετρο με το ψηφιακό display που διαθέτει ένδειξη του Suzuki Eco Drive βοηθά τον αναβάτη να πετύχει τη μέγιστη οικονομία κατά την οδήγηση.

Η θέση οδήγησης χαρακτηρίζεται από τη χαμηλή και πλατιά σέλα, ενώ υπάρχει χώρος για τα πόδια του αναβάτη, αλλά και για μικροαποσκευές πάνω στο επίπεδο πάτωμα. Υπάρχει επίσης χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα, χώρος μικροαντικειμένων και η πρίζα USB.

Το Suzuki Avenis 125 έκανε το ντεμπούτο του στην Ινδία φέτος τον Φεβρουάριο και αποτελεί ήδη επιτυχία με τις πωλήσεις του, καθώς το μοντέλο χαρακτηρίζεται από πιο μοντέρνες, νεανικές γραμμές σε σχέση με το αδελφάκι Address, με το οποίο μοιράζεται πλήθος κοινών εξαρτημάτων, εκτός από το πλαίσιο, κινητήρα, τροχούς, αναρτήσεις, φρένα.

Η ξεχωριστή του, πιο επιθετική εμφάνιση τονίζεται από την διχρωμία του (στο άσπρο-μαύρο), τις αιχμηρές σχεδιαστικές γραμμές του πίσω τμήματος, της εξάτμισης και των ενσωματωμένων προβολέων LED τόσο μπροστά όσο και πίσω.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό αποτελεί ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, με μία ευανάγνωστη οθόνη LCD. Το display διαθέτει και αυτό την ένδειξη του Suzuki Eco Drive για τη μέγιστη οικονομία καυσίμου. Οι ανέσεις συμπληρώνονται από τον αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα και στα αριστερά της ποδιάς, με πρίζα USB.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ