fbpx

SUZUKI BURGMAN 650: Δεν εισάγεται πλέον στην Ελλάδα!

 Rest in Peace Μr. Burgman…

Σαν μια βαριά, δραματική ταινία του σκηνοθέτη Μπέργκμαν, που όταν πέφτει η αυλαία ο πρωταγωνιστής είναι απών. Ο πρωταγωνιστής, ο αρχηγός της φαμίλιας το 650άρι σκούτερ της Suzuki με το ίδιο όνομα, Burgman, απουσιάζει πλέον από την ελληνική αγορά…

Δεν είναι ευχάριστα τα νέα για την κατηγορία των maxi scooter μεγάλου κυβισμού, αφού η αντιπροσωπεία της Suzuki στην Ελλάδα απέσυρε από την γκάμα της το Suzuki AN 650 Burgman.

Στον τελευταίο τιμοκατάλογο που ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία Σφακιανάκης ΑΕΒΕ, σχεδόν κανείς δεν παρατήρησε ότι το μεγάλο σκούτερ της γιαπωνέζικης εταιρίας απουσίαζε. Πως έγινε αυτό, πως φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο; Εδώ είναι το ενδιαφέρον.

Κατ’ αρχήν την απουσία του 650 δεν την παρατήρησαν οι συντάκτες των μέσων που δημοσίευσαν τις νέες τιμές. Μετά, λίγος ήταν ο κόσμος που αναρωτήθηκε, αφού δεν φαίνεται να του έλειψε ιδιαίτερα ένα μοντέλο του οποίου οι πωλήσεις τα τελευταία χρόνια ήταν πενιχρές.

Πως έγινε όμως ένα αξιόλογο δικύλινδρο σκούτερ, που διαφοροποιούταν από τα υπόλοιπα λόγω της καθαρά τουριστικής χρήσης κατάφερε να γίνει αδιάφορο πλέον από τους έλληνες σκουτερίστες;

Μπορεί να ήταν η λανθασμένη διαφημιστική προβολή. Μπορεί το κοινό να μην εμπιστευόταν το μεγάλο σκούτερ της Suzuki, μπορεί να φαινόταν στον κόσμο ξεπερασμένο αισθητικά ή να θεωρούνταν παρωχημένο από πλευράς επιδόσεων, μπορεί να υπήρχαν κι άλλοι λόγοι που μας διαφεύγουν τώρα.

Στον πραγματικό κόσμο τώρα, στην ουσία το Suzuki ΑΝ 650 Βurgman πούλησε μέσα στο 2018 μόλις 14 κομμάτια. Και λέμε “μόλις”, γιατί για παράδειγμα τη χρονιά που πέρασε, 11 τεμάχια πούλησε το παλιό Peugeot Geopolis 400 που εξαντλούσε το στοκ του.

Aν ισχυριστεί κάποιος πως οι 10.890 ευρώ που κόστιζε το Βurgman 650 ήταν υψηλή τιμή, θυμηθείτε ότι τα Yamaha TMAX 530, BMW C 650 GT, BMW C 650 Sport, Kymco AK 550, Piaggio MP3 500, Honda Integra 750 έχουν υψηλότερες ή παρεμφερείς τιμές και οι πωλήσεις τους ήταν σαφώς περισσότερες, με κορυφαία τα Yamaha TMAX 530 με 153 μονάδες και Kymco AK 550 με 88 μονάδες.

Οι υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης – εκτός της Ελλάδας – συνεχίζουν να περιλαμβάνουν στη γκάμα τους το Burgman 650, ενώ στην αγορά της Γαλλίας το σκούτερ απολαμβάνει την 21η θέση της κατάταξης του 2018, με 531 πωλήσεις!

(Διαβάστε παρακάτω τι γράφαμε για το μεγάλο σκούτερ της Suzuki, όταν το δοκιμάζαμε το 2015)

SUZUKI BURGMAN AN 650Ζ ABS EXECUTIVE, Πλήρης Δοκιμή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ