fbpx

SUZUKI BURGMAN 125, 2020: Θα έρθει σαν Euro 5;

 Μικρο-Μπέργκμαν

Ένα νέο Suzuki Burgman 125 ετοιμάζεται. Η γιαπωνέζικη εταιρία που δείχνει τελευταία να διστάζει να επενδύσει στην τεράστια αγορά των σκούτερ, για λόγους που η ίδια γνωρίζει, ερευνά το ενδεχόμενο να επιστρέψει πιο δυνατά στην κατηγορία Α1, παρουσιάζοντας ένα ανανεωμένο Suzuki Burgman 125 με προδιαγραφές Euro5.

Δεν τα είχε πάει άσχημα εμπορικά το Suzuki Burgman 125, ειδικά στις ευρωπαϊκές αγορές, που βοηθούν την κατηγορία Α1 όπως η Γαλλία, η Ισπανία, κ.λπ. Έτσι το εργοστάσιο δουλεύει – λένε οι πηγές μας – πάνω σε μια νέα έκδοση, συμβατή με τις προδιαγραφές Euro 5, που θα είναι ανασχεδιασμένη και θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του έτους, σαν μοντέλο 2020.

Η Suzuki πρώτα έκλεισε το εργοστάσιο της στην Ισπανία (ήδη από το 2012, διαβάστε εδώ) στο οποίο κατασκεύαζε σκούτερ, ένα εκ των οποίων ήταν το αξιόλογο Suzuki Sixteen 125-150 που δεν είχε τίποτε να ζηλέψει από τα “ψηλόροδα” ανταγωνιστικά του.

Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου (και η Yamaha και η Piaggio είχαν κάνει ακριβώς το ίδιο την ίδια εποχή στην Ισπανία) το μοντέλο καταργήθηκε.

Το πρόβλημα όμως ήταν ότι η Suzuki αποφάσισε να περάσει στην αδράνεια όλα αυτά τα χρόνια, μην θέλοντας να δυναμώσει ή να εμπλουτίσει τη γκάμα των σκούτερ της.

Και το νέο 125άρι θα βασιστεί στις γνωστές γραμμές της οικογένειας των Burgman.

Έχοντας στα χέρια της μόνο τα ακριβά συγκριτικά Burgman 200 και Burgman 400, η Suzuki σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρός ανταγωνιστής απέναντι σε εταιρίες σαν την SYM, Kymco, Piaggio, Honda, Yamaha, κ.α. στο χώρο των σκούτερ, που ολοένα και λανσάρουν νέα μοντέλα  στην αγορά.

Αυτό είναι το Suzuki Burgman  125 που κυκλοφορεί ήδη στην ινδική αγορά

Το Suzuki Burgman  125 2020, το οποίο ίσως και να έχει και αδελφάκι με 150-200 κυβικά, συζητιέται πολύ στην ασιατική αγορά και τα σενάρια μιλούν για λανσάρισμά του πρώτα στην Ινδονησία και μετά πέρασμά του στην ευρωπαϊκή.

Με την παρουσίαση του σαν μοντέλου 2020 ,το νέο Burgman βρίσκει την ευκαιρία να είναι εξαρχής Euro5, ενώ σχεδιαστικά θα κινηθεί στις γνωστές γραμμές της οικογένειας maxi scooter, της οποίας “φοράει” εξάλλου και το όνομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ