fbpx

Peugeot Kisbee 50: Πρωτοπόρος πωλήσεων στα 50cc

Μια ιστορία δεκαετούς επικράτησης!

Δεν είναι μόνο τα μεγάλα σκούτερ που γράφουν ιστορία. Είναι και τα μικρά. Μια λαμπρή πορεία διαγράφει το Peugeot Kisbee 50 στη γαλλική (αλλά και την ευρωπαϊκή) αγορά, μιας και είναι το Νο1 σε πωλήσεις σκούτερ της κατηγορίας των 50 κυβικών για δέκα συναπτά έτη!

Νούμερο ένα” για 10η συνεχόμενη χρονιά ανακυρήχθηκε το 2023 το Peugeot Kisbee 50, πετυχαίνοντας ξανά τις περισσότερες πωλήσεις στη Γαλλία και την Ευρώπη το 2023!

Με συνολικά πάνω από 100.000 πωλήσεις από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στη Γαλλία και με 225.000 πωλήσεις στην Ευρώπη, το Kisbee έχει αφήσει το στίγμα του στην κατηγορία μέχρι 50 κυβικά, σαν απόλυτος ηγέτης.

Το έχουμε αναφέρει ξανά εδώ στο Scooternet, αλλά θα το πούμε μια ακόμα φορά: είναι πολύς ο κόσμος που εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την κατηγορία των 50 κυβικών, δηλαδή για την απλή και οικονομική μετακίνηση, γι’ αυτό και υπάρχει ενδιαφέρον.

Μπορεί, σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις, η αγορά να θέλει να στρέψει αυτούς τους ενδιαφερόμενους προς τα ηλεκτρικά σκούτερ, αλλά συνεχίζουν να είναι πολλοί αυτοί που αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά χρησιμοποιώντας έναν συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Γι’ αυτό συμβαίνει αυτό που βλέπουμε πρόσφατα: η αγορά των ηλεκτροκίνητων να κρεμάει… αν δεν υπάρχει κρατική επιδότηση.

Άραγε, μόνο με επιδοτήσεις μπορεί να σταθεί η αγορά των ηλεκτροκινούμενων δίτροχων; Απ’ ό,τι φαίνεται ναι, και έχει πολύ δρόμο ακόμα για να πειστεί ο καταναλωτής, όσον αφορά τουλάχιστον τους δύο τροχούς.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας, το Peugeot Kisbee 50 είναι ένα σκούτερ (που δεν είναι ηλεκτρικό…) το οποίο εισάγεται και στην ελληνική αγορά με το σλόγκαν “Αθλητικό και Νεανικό” και απευθύνεται κυρίως σε νέους αναβάτες.

Το ενδιαφέρον είναι πως διατίθεται, όχι σε μία ή δύο, αλλά σε πέντε (!) εκδόσεις, που ξεκινούν από 1.990 € για την Standard (μονόχρωμο), πηγαίνουν στις 2.050 € για την Black Edition (μαύρο ματ) και την Motul Edition (σπορ σε κόκκινο-άσπρο), στις 2.080 € για το δίχρωμο Streetline και τέλος, επίσης 2.080 € για τη σπορτίβικη GT Edition που είναι γκρι με φλούο λεπτομέρειες.

Ο κινητήρας του Kisbee είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος με ηλεκτρονικό ψεκασμό και αποδίδει 3,5 ίππους στις 7.700 rpm και ροπή 3,2 Nm στις 7.300 rpm.

Με στόχο την οικονομία του καυσίμου η τυποποιημένη κατανάλωση ανακοινώνεται στα 1,75 λίτρα στα 100, με το ρεζερβουάρ του να χωράει 6.3 λίτρα προσφέροντας έτσι πολύ μεγάλη αυτονομία που ξεπερνάει θεωρητικά τα 380 χιλιόμετρα διαδρομής!

Το Peugeot Kisbee 50 διαθέτει μια μεγάλη, άνετη σέλα για τον αναβάτη και ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από το κάθισμα μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος φουλφέις.

Διαθέτει γάντζο για αποσκευές στο τιμόνι και επίπεδο πάτωμα , το οποίο προσφέρει άνεση στα πόδια και είναι ιδανικό για τη μεταφορά μικρών δεμάτων.

Οι μικρές, compact διαστάσεις, η μικρή απόσταση της σέλας από το έδαφος (μόλις 760 mm) σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος των μόλις 97 κιλών και τους τροχούς μέσης διαμέτρου 12 ιντσών προσφέρουν εύκολη χρήση του συνόλου και ευελιξία στην κίνηση της πόλης.

Το φρενάρισμα για τον μπροστινό τροχό αναλαμβάνει ένας δίσκος διαμέτρου 170 mm, ενώ στον πίσω τροχό υπάρχει μηχανικό ταμπούρο.

Περισσότερες πληροφορίες: www.peugeot-motocycles.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ