fbpx

Peugeot XP400 GT: Έγινε το επίσημο σκούτερ της Γαλλικής Δημοκρατίας!

Προεδρική διάκριση

Το Peugeot XP400 GT γίνεται το επίσημο σκούτερ της Γαλλικής Δημοκρατίας! Η Peugeot Motocycles μόλις πέτυχε ένα μεγάλο επίτευγμα, καταφέρνοντας να τοποθετήσει το XP400 GT και το Metropolis SW της μεταξύ των ανώτατων αρχών του κράτους, στο Μέγαρο των Ηλυσίων!

Όπως είναι λογικό, οι αρχές της Γαλλίας πάντα ευνοούσαν για τις δημόσιες υπηρεσίες τους τις γαλλικές μάρκες. Όταν όμως πρόκειται για δύο τροχούς, οι επιλογές δεν είναι πολλές και πάνω απ’ όλα είναι δύσκολο να πετύχει ένας κατασκευστής ακριβώς τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης, απαιτούμενης χρήσης.

Με εξαίρεση ίσως την αστική μετακίνηση και συγκεκριμένα την προσφορά της Peugeot Motocycles, η οποία έχει αναζωογονήσει τη γκάμα της τα τελευταία χρόνια, παίρνοντας μεγάλη ώθηση, χάρη στο ολοκαίνουργιο και αξιόλογο XP400 GT.

Το XP400 GT μαζί με το τρίτροχο Metropolis SW είναι δύο μοντέλα που κατασκευάζονται στο γαλλικό εργοστάσιο της Peugeot, στο Mandeure, και τα οποία αποτελούν πλέον μέρος του στόλου των κορυφαίων κρατικών υπηρεσιών της Γαλλίας.

Peugeot XP400 GT, Δοκιμή: Μεγάλες προσδοκίες

Για την περίσταση δημιουργήθηκε μια μοναδική προεδρική έκδοση, με την τρίχρωμη σημαία σε κάθε πλευρά του φέρινγκ σε δεύτερη φάση.

Όπως συμβαίνει σχεδόν με όλα τα μοντέλα του στόλου των Ηλυσίων και αυτά τα σκούτερ έχουν τροποποιηθεί ελαφρώς.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν μαύρο χρώμα “Sideral Mat Black” που τονίζει τη γαλλική σημαία που βρίσκεται σε κάθε πλευρά της μάσκας.

Οι δύο πρωταγωνιστές της Peugeot εφοδιάζονται επίσης με μια μπαγκαζιέρα αλουμινίου Shad 55 λίτρων, προστατευτικές μπάρες και προβολείς ομίχλης.

Το Métropolis είναι λίγο πιο πρακτικό από πλευράς αποθηκευτικών χώρων, με χωρητικότητα 76 λίτρων χάρη σε δύο “πορτμπαγκάζ” που διαθέτει – το ένα βρίσκεται κάτω από τη σέλα και το άλλο πίσω, στην ουρά του σκούτερ.

Οι δύο αυτοί αποθηκευτικοί χώροι μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και έτσι να τοποθετούνται εκεί μεγάλα αντικείμενα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ