fbpx

OVER THOR 50, 2014: ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΟΜΟΡΦΑ 50ΑΡΙΑ

Η τέχνη και η καλαισθησία δεν κρύβονται

 Το πόσο σημαντικό είναι οι εταιρίες να φτιάχνουν όμορφα 50άρια σκούτερ είναι κάτι που είχε, έχει και θα έχει τεράστια σημασία για το χώρο και τη βιομηχανία. Με αυτό τον τρόπο το κοινό των νέων καταναλωτών-αγοραστών δελεάζεται, πείθεται και αγοράζει. Νέο αίμα μπαίνει στα σκούτερ. 

Το πόση πολλή είναι η τέχνη των Ιταλών σχεδιαστών είναι κάτι που συναντούμε διαρκώς σε διάφορα σκούτερ, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μένουμε με ανοικτό το στόμα αντικρίζοντας τα.

Όπως και σε αυτή την περίπτωση του Over Thor με το κομψό του κορμί και φυσικά τους δανεισμένους από Ducati Panigale και Desmosedici προβολείς στο ρύγχος του. Έχουμε την εντύπωση όμως ότι κανέναν δεν θα ενοχλούσε να κυκλοφορεί με ένα τόσο όμορφο σκούτερ στην πόλη. 

Η εταιρία Over παρουσιάστηκε επίσημα για πρώτη φορά στο διεθνές σαλόνι του Μιλάνο, στην EICMA του 2012 και φετος επέκτεινε την γκάμα της με το σκουτεράκι που λέγεται Thor 50.

Δυο είναι οι χρωματικοί συνδυασμοί για το Thor, ένας κόκκινο με άσπρο και ένας άσπρο… με κόκκινο. Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη η ποικιλία βλέπετε…

Δίχρονος είναι ο κινητήρας του Thor 50, μια τεχνική προτίμηση που προσφέρει επιδόσεις, αφού οι τετράχρονοι 50άρηδες κινητήρες παρ’ όλη την εξέλιξη της τεχνολογίας παραμένουν αδύναμοι στον χώρο των σκούτερ.

Η μέγιστη ιπποδύναμή του φτάνει τους 4,2 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. 

Ικανοποιητικής χωρητικότητας είναι το ρεζερβουάρ του στα 6,8 λίτρα, το μεταξόνιο φτάνει τα 1.310 χιλιοστά και το βάρος στα μόλις 84 κιλά.

Οι τροχοί του Over Thor 50 είναι 12άρηδες και το συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι συμπληρώνει ένα αμορτισέρ στον πίσω τροχό. Αμφότεροι οι τροχοί φορούν δισκόφρενα. Ποιο είναι όμως ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο του Thor;

Το ενδιαφέρον λοιπόν για το Over Thor είναι ότι η εταιρία που τα κατασκευάζει στην Κίνα – η οποία γίνεται μια ακόμα εταιρία που εμπιστεύθηκε Ιταλούς σχεδιαστές – μπορεί να το διαθέσει σε οποιαδήποτε εταιρία μπορεί να το ζητήσει και να φορέσει τα δικά της λογότυπα. Ήδη έχει εμφανιστεί το Thor με δυο διαφορετικά σήματα. Έτσι είναι οι καλές ιδέες, πρέπει να κυκλοφορούν ευρέως…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ