fbpx

DUCATI HYPERSCOOTER, 2015: ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΤΟΡΟΣ

Scooter Duke

Ο οίκος του Borgo Panigale, όπως ονομάζεται η θρυλική, διεθνούς λάμψης ευρωπαϊκή εταιρία Ducati, ολοένα και πλησιάζει προς τη δημιουργία ενός maxi scooter… αυτό τουλάχιστον λένε οι φήμες, που το βλέπουν να εμφανίζεται γύρω στο 2015.

Δεν είναι πρώτη φορά που ακούγεται για την Ducati ότι θα παρουσιάσει στην αγορά ένα σκούτερ, είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια, αλλά τώρα και πάλι πυκνώνουν οι δημοσιεύσεις στα ειδικά περιοδικά και τις ιστοσελίδες για τις προθέσεις της Ducati: τη θέλουν να φτιάχνει επιτέλους ένα υπερ-σκούτερ, το οποίο πολύ πιθανόν να ονομάζεται… HyperScooter. Μπορεί βέβαια οι φήμες να σέρνονται, αλλά η εταιρία για διάφορους λόγους να μην προχωράει στην παρουσίαση σκούτερ.

Η άρνηση της ιταλικής εταιρίας με την αγωνιστική αίγλη και τους παγκόσμιους τίτλους σε αγώνες Superbike και MotoGP, δείχνει να κάμπτεται μετά την είσοδο της BMW, αλλά και πρόσφατα της Kawasaki στον κόσμο των σκούτερ.

Εμείς βέβαια, σαν φανατικοί υποστηρικτές των σκούτερ, δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε ότι ούτε η Honda, ούτε η Yamaha, ούτε η Suzuki δεν έχασαν καθόλου από την αίγλη τους προσθέτοντας σκούτερ στη γκάμα τους. Το αντίθετο θα λέγαμε… ειδικά αν αναλογιστούμε το κέρδος που προκύπτει από την περίπτωση του φαινόμενου ΤΜΑΧ για τη Yamaha. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι και η ΚΤΜ, μια εταιρία με έντονη αγωνιστική δραστηριότητα και επιτυχίες, παρουσίασε το πρώτο της – ηλεκτρικό – έστω και σε μορφή πρωτότυπου, σκούτερ.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση κυκλοφόρησε από τους mooredesign motorcycles

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση κυκλοφόρησε από τους mooredesign motorcycles

Μια πραγματική Ducati κρύβεται κάτω από τα πλαστικά του Hyperscooter

Μια πραγματική Ducati κρύβεται κάτω από τα πλαστικά του Hyperscooter

Στο μεταξύ ένα υψηλό στέλεχος της Ducati, o Thierry Mouterde , διευθυντής της Ducati West Europe δήλωσε ότι θα χρειαστούν δυο χρόνια ακόμα μέχρι να δούμε το πρώτο σκούτερ της εταιρίας που ανήκει πλέον στην αυτοκινητοβιομηχανία Audi.

Βλέποντας η Ducati τα παραπάνω παραδείγματα σπορ maxi σκούτερ έχει αρχίσει να συζητάει την εμφάνιση και δικού της μοντέλου για το έτος 2015, το οποίο προς το παρόν έχει βαφτιστεί HyperScooter και σκίτσα διαφόρων σχεδιαστών κοσμούν τα site της Ευρώπης.

Να ακόμα μια πρόταση από τους mooredesign motorcycles

Να ακόμα μια πρόταση από τους mooredesign motorcycles

Οι πηγές μιλούν για πιθανή χρησιμοποίηση ήδη υπαρχόντων κινητήρων, όπως για παράδειγμα του Monster 696, το οποίο λόγω της διάταξης και του όγκου του θα μπορέσει να χωρέσει μέσα στο πλαίσιο ενός σκούτερ, με μεγάλο τούνελ, όπως εξ’ άλλου και το Gilera-Aprilia GP-SRV, το οποίο χρησιμοποιεί τον κινητήρα της αυτόματης μοτοσυκλέτας Mana 850. Το μέλλον θα δείξει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ