fbpx

ADIVA AD3, 2014: ΝΕΟΣ 3ΤΡΟΧΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ

Με φόρα από τα αποδυτήρια!

 Να λοιπόν που επιβεβαιώνεται η τάση για τη δημιουργία ολοένα και περισσότερων μοντέλων σκούτερ με τρεις τροχούς και η εμπλοκή νέων εταιριών στο χώρο. Αυτή τη φορά, έρχεται η ιταλική Adiva, με το καλλίγραμμμο AD3 με κινητήρα 300 κυβικών, το οποίο μάλιστα διαθέτει και αναδιπλούμενη οροφή, προλαβαίνοντας τους πάντες.

Tην Adiva τη γνωρίζαμε από το παρελθόν, όταν παρουσίασε σκούτερ με σκεπή, με κινητήρες που προερχόταν από την Piaggio.

Η Piaggio τελικά δεν συνεργάστηκε και αυτή τη φορά, όσον αφορά στο νέο μοντέλο που ονομάζεται AD3, σε αντίθεση με την ταϊβανέζικη Kymco, που πρόθυμα εφοδίασε το καινούργιο 3τροχο σκούτερ με τον κινητήρα της.

Μετά από μήνες αναμονής λοιπόν, η νέα πρόταση για κίνηση στις πόλεις που ονομάζεται Adiva παρουσιάστηκε και επίσημα στην Ευρώπη, στο πρόσφατο Paris Motor Show. Είναι αρκετός ο καιρός που έχει περάσει από τότε που πρωτοακούσαμε για το πρότζεκτ της εταιρίας Adiva που ονομαζόταν AD3, ενός σκούτερ με δύο τροχούς μπροστά, το οποίο είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στο κοινό στο Σαλόνι της EICMA 2010 στο Μιλάνο.

Εμείς, στο Scooternet.gr είχαμε παρουσιάσει το AD3 πέρσι τον Οκτώβριο και πάλι σαν project, πρωτότυπο μοντέλο, ενώ τώρα έρχεται η σειρά του μοντέλου παραγωγής.

Σε πρωτότυπη μορφή το Adiva AD3 είχε εμφανιστεί και σε βίντεο (αυτό που θα δείτε παρακάτω στο άρθρο) και πάλι από πέρσι, ενώ στο φέτος στο Παρίσι και στο αντίστοιχο σαλόνι σκούτερ και μοτοσυκλετών ( Salon de la moto et du Scooter 2013), πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου.

H γαλλική πρωτεύουσα δεν επιλέχθηκε τυχαία: η εκεί αγορά είναι η ισχυρότερη και σημαντικότερη του κόσμου για τα 3τροχα σκούτερ, που πουλάνε όσο πουθενά αλλού.

Αρχικά το Adiva AD3 θα διατίθεται μόνο με τον 300άρη κινητήρα της Kymco (Downtown), που είναι 4χρονος, υγρόψυκτος με 30 ίππους, ενώ για το μέλλον η Adiva ανακοινώνει και εκδόσεις 400 και 500cc (πάλι με κινητήρες Kymco το πιθανότερο), τα οποία μάλιστα θα περιλαμβάνουν και εξεζητημένες ανέσεις, όπως θερμαινόμενα γκριπς και σέλα και θα εμφανιστούν μέχρι το τέλος του 2014.

Το νέο σκούτερ της ιταλικής εταιρίας θα βρεθεί δίπλα στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα AD125 και AD200, που είναι δίτροχα και φορούν επίσης την χαρακτηριστική, πατενταρισμένη αναδιπλούμενη, σε δευτερόλεπτα, οροφή.

Το μήκος του Adiva AD3 φτάνει τα 2.180mm και 700mm σε πλάτος, ενώ το ύψος ανέρχεται στα 1.759mm. Το συνολικό βάρος δεν ξεπερνά τα 202 kg και το ύψος σέλας απέχει μόνο 700mm. Οι τροχοί είναι 13 ιντσών, με τα φρένα να είναι παντού δισκόφρενα, δύο μπροστά των 220mm και ένα πίσω των 240mm.

Το ντεπόζιτο χωράει 12 lt και η συνολική χωρητικότητα του αποθηκευτικού χώρου φτάνει τα 90 lt! Το Adiva AD3 θα κάνει το ντεμπούτο του στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι τον Μάρτιο του 2014 και η τιμή που έχει ανακοινωθεί είναι κοντά στις 6,499 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ