fbpx

DUCATI SCOOTER: ΕΠΙΣΗΜΟ “ΟΧΙ”

Ούτε σύντομα, ούτε ποτέ!

Ο επικεφαλής της Ducati, ο Claudio Domenicali διέψευσε για ακόμα μια φορά τη φήμη που ήθελε ένα νέο maxi sport scooter για το μέλλον. Αντίθετα ο CEO της Ducati επιβεβαίωσε ότι ένα ψευδοεντούρο, το κλασικής φιλοσοφίας Scrambler ετοιμάζεται να παρουσιαστεί. Αυτό το τελευταίο για τον χώρο του σκούτερ καθόλου δεν μας ενδιαφέρει βεβαίως…

 Ο Claudio Domenicali (πρόεδρος της Ducati) έσπευσε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα ότι η Ducati ετοιμάζει σκούτερ με το έμβλημα της ιστορικής, ιταλικής εταιρίας που έχει περάσει πλέον στα χέρια της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Audi. Αντίθετα με αυτό που κάνουν πρόσφατα πολλές εταιρίες να παρουσιάζουν δηλαδή μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτες, κόντρα στην εικόνα τους, που τις θέλει να δραστηριοποιούνται στους μεγάλους κυβισμούς – όπως η Triumph, KTM, Harley Davidson κ.λπ. – η Ducati έχει άλλα σχέδια.

Τα μόνα σκούτερ που έχουν φορέσει το έμβλημα της Ducati είναι αυτά που χρησιμοποιούνται μέσα στα πιτς του παγκοσμίου...

Τα μόνα σκούτερ που έχουν φορέσει το έμβλημα της Ducati είναι αυτά που χρησιμοποιούνται μέσα στα πιτς του παγκοσμίου…

 Το νέο εργοστάσιο της φίρμας του Borgo Panigale όπως ονομάζεται η Ducati στην Ταϊλάνδη θα χρησιμοποιηθεί για να συναρμολογεί και όχι να κατασκευάζει μοτοσυκλέτες, οι οποίες μετά θα εξάγονται στην Ασία. Η Ινδία είναι η τελευταία χώρα όπου οι μοτοσυκλέτες της Ducati θα διατίθεται επίσημα, ένα σπορ 250άρι ή 300άρι είναι εκτός πλάνων, ενώ για το θέμα των σκούτερ ο Domenicali ήταν απόλυτος: “Επενδύουμε σε νέα προϊόντα με στόχο μας προσφέροντας τεχνολογία αιχμής, ενώ ένα σκούτερ δεν είναι μέσα στα σχέδιά μας για το μέλλον”.

 “Και για να εξαφανίσει κάθε σκιά αμφισβήτησης η δεύτερη δήλωση ήρθε καταλυτική: “συνήθως λένε ‘ποτέ μη λες ποτέ’, αλλά στην περίπτωσή μας επιβεβαιώνω κατηγορηματικά, ότι δεν υπάρχουν σχέδια για κατασκευή ενός σκούτερ, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό θέμα έχει πάρει τόση δημοσιότητα”, είπε ο πρόεδρος της εταιρίας για να κλείσει το θέμα.

Ακόμα και 50άρι (Malaguti σε αυτή την περίπτωση) ομορφαίνει με τέτοιο design και λογότυπα

Ακόμα και 50άρι (Malaguti σε αυτή την περίπτωση) ομορφαίνει με τέτοιο design και λογότυπα

 Δυστυχώς λοιπόν οι Ducatisti σκουτερίστες θα πρέπει να περιμένουν κάμποσα χρόνια ή ίσως να πρέπει να ξεχάσουν για τα καλά την πιθανότητα να οδηγήσουν κάποτε ένα αριστοτεχνικής, σπορτίβικης, ιταλικής εμφάνισης και “ντουκατίστικων” επιδόσεων, ήχου και κρατήματος σκούτερ. Κρίμα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ